Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Locatie: Park Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem

Foto-opdracht Nightfall

Van 15 augustus t/m 18 oktober presenteert Museum Arnhem veertien fotowerken van de Japanse fotograaf Miyuki Okuyama in Sonsbeek Park. Onderwerp van ‘Nightfall’ is de lege stad Arnhem tijdens quarantainetijd. Okuyama ging dit voorjaar na zonsondergang bijna dagelijks op pad met haar camera om de nieuwe dynamiek in de stad vast te leggen: vrij van menselijk verkeer en in bijzondere verstilling. In de tentoonstelling zijn beelden te zien van bekende Arnhemse plekken, zoals een leeg Arnhem Centraal en het Airborneplein in ruststand. 

Locatie: De Kerk (Walburgiskerk), Sint Walburgisplein 1, 6811 BZ Arnhem

Blowing through the curtains

Voor Museum Arnhem maakt multimedia kunstenaar Abner Preis in virtual en augmented reality een artistieke interpretatie van 'De Slag om Arnhem'. Een interpretatie die de oorlogsthematiek van geweld, verlies en ontheemding tegelijkertijd naar de mondiale actualiteit haalt.

Locatie: De Kerk (Walburgiskerk), Sint Walburgisplein 1, 6811 BZ Arnhem

Living, Forgiving, Remembering

Deze expositie brengt werk bij elkaar van zeventien internationale kunstenaars van verschillende continenten, rondom verzoening, vergeving, tolerantie, herinneren en migratie. Het overbruggen van tegenstellingen op maatschappelijke, politieke, religieus en cultureel vlak komen op diverse wijze tot uiting. 

Locatie: Erfgoedcentrum Rozet, Kortestraat 16 verdieping -1, 6811 EP Arnhem

Martha Christina Tiahahu en Maurits Ver Huell: Oost en West ontmoeten elkaar

In 1817 ontmoeten de Nederlandse marineofficier Maurits Ver Huell en de Molukse vrijheidsstrijdster Martha Christina Tiahahu elkaar wanneer zij gevangen wordt genomen door het Nederlandse leger. De 30-jarige marineofficier is zo onder de indruk van de 17-jarige vrijheidsstrijdster dat hij enkele tekeningen van haar maakt. Ze groeit later uit tot een nationale held in Indonesië.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.