Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Gelders Balkon 26

De scènes lijken uit het leven gegrepen maar in Beermans’ verbeelding krijgen ze iets wonderlijks. Een vrouwfiguur in de regen, een omhelzend paar in het water, een jongleur, of een optocht met gladiolen: dit is het leven dat zich voordoet en waaraan de kunstenares een grote poëtische kracht en schoonheid toekende. Soms spreekt uit haar kunstwerken een humoristische ondertoon, zoals in het werk In een donker bos (2007), maar vaker nog overheerst een sfeer van verstilling en melancholie. Door de uitdrukking van de gezichten lijkt het alsof Beerman de toeschouwer wil laten meekijken in haar blikveld, op zodanige wijze dat de sfeer invoelbaar wordt. 

Na haar studie aan de Rijksakademie in Amsterdam eind jaren veertig van de 20e eeuw, exposeerde An Beerman vanaf de jaren zeventig regelmatig met haar schilderijen. Een selectie van haar omvangrijke oeuvre wordt vanaf 3 april getoond in Museum Arnhem.

Dit is de 26ste presentatie van Gelders Balkon, een podium voor aan Gelderland gerelateerde kunstenaars of kunstinitiatieven.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.