Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Iedere dag iets te beleven

Bezoek het museum, nu het nog kan! Doe mee aan verschillende activiteiten en geniet van een extra grote selectie van de door bezoekers hoogst gewaardeerde werken. Er is iedere dag veel te beleven tijdens onze laatste openingsweek. Lees hieronder meer over de verschillende onderdelen van de Slotmanifestatie.

SLOTMANIFESTATIE
dinsdag 14 t/m zondag 19 november | 
11:00 tot 17:00 uur | Speciale toegangsprijs € 5

The Big Draw
Heb jij al eens op een museummuur getekend? Dit is je kans! Tijdens de Slotmanifestatie staat tekenen centraal. Het tekenfestival The Big Draw Nijmegen strijkt neer in Museum Arnhem. Teken mee! Dagelijks tussen 12:00 en 16:00 uur worden de tekeninstallaties tot leven gewekt. Bekijk hier het volledige programma van The Big Draw.

BigDraw
Muurschildering van Mirka Farabegoli. Foto: Rachelle Stoffels 

De Rijnzaal 
Tijdens de Slotmanifestatie gaat kunst één keer geen concurrentie aan met het prachtige uitzicht. Daarom is deze zaal leeg en wordt deze aangeboden als multi-inzetbare ruimte voor activiteiten. De afgelopen weken hebben wij middels de Open Call prachtige inzendingen ontvangen. Bekijk hier het volledige programma van de Rijnzaal.

slotmanifestatie
Zaalopname overnachting in de Rijnzaal. Foto: Bart Laport

Publiekslievelingen 
Nog één keer genieten van de favoriete werken uit onze collectie? Speciaal voor de slotmanifestatie zetten we onze collectie in het zonnetje. Een extra grote selectie van de door bezoekers hoogst gewaardeerde werken komt tot leven. Op deze tentoonstelling ga je niet alleen kijken naar de topstukken uit de collectie maar ga je, geïnspireerd op de collectie, ook zelf aan de slag. Lees hier meer over deze tentoonstelling.

AdGerritsen_tent_2015
Ad Gerritsen, Onder de chocoladeboom, olieverf op doek, 1997. Collectie Museum Arnhem

Ontwerp Benthem Crouwel Architects
Tijdens de slotmanifestatie presenteren we de laatste stand van zaken over het ontwerp van Benthem Crouwel Architects. Tekeningen en nieuwe artist impressions geven een beeld van Museum Arnhem in 2019. Lees meer over de presentatie van Benthem Crouwel Architects.

Nieuwe gevel_gebouw_nieuwbouw
Artost Impression Benthem Crouwel Architects

Remember Museum Arnhem
De Slotmanifestatie is ook het moment om stil te staan bij herinneringen aan Museum Arnhem. We nodigen je van harte uit om je herinnering achter te laten. Lees meer over Remember Museum Arnhem.

slotmanifestatie

The making of WINDOWSHOPPER
Terwijl we voor het publiek fysiek onze deuren sluiten, is Museum Arnhem vanaf 30 november buiten zijn museummuren te vinden. Het eerste project is WINDOWSHOPPER. Lege etalages dienen als podium voor mode en kunst en vormen een visuele attractie in de Arnhemse binnenstad. Leegstand wordt bestreden door looks van grote namen en aanstormende Arnhemse talenten uit de modewereld. In deze zaal treedt u binnen in de studio van MAISON the FAUX en bent u getuige van de totstandkoming van WINDOWSHOPPER. Lees meer over The Making of WINDOWSHOPPER.


Jan Taminiau, looks: Reptile gown, Feather dress, Star gown. Collectie: 2017. Foto: Louise te Poele 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.