Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Videowerken uit de collectie van Museum Arnhem

In onze koepelzaal tonen wij vier aangekochte videowerken van hedendaagse kunstenaars. De films gaan over verhalen van mensen en hun ervaringen. Met de videowerken geven we een beeld van de ontwikkelingen in de beeldende kunst.    

De videowerken van Saskia Olde Wolbers gaan over verhalen van mensen die iets bijzonders hebben meegemaakt. De  verhalen zijn vaak gebaseerd op ware gebeurtenissen waarover geschreven is in kranten, of verhalen die de kunstenares via via ter ore zijn gekomen.

Vervreemding speelt een grote rol in het werk van Corinna Schnitt. Haar werk Living a beautiful life kwam tot stand tijdens een verblijf in Los Angeles. Schnitt baseerde het script van deze video op een enquête onder kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud. 

Dineo Bopape maakt video en fotowerken, tekeningen en installaties van alledaagse materialen die verwijzen naar herinneringen en ervaringen. Haar installaties kunnen worden gelezen als een beeldverhaal waarin culturele identiteit een belangrijk thema is.

Inge Meijer maakt films en installaties over het alledaagse en gewone en over ons verlangen om daarbovenuit te stijgen. Zij neemt het dagelijks leven als uitgangspunt en zoomt in op de manieren waarop mensen samen, of ieder voor zich, iets van het leven proberen te maken.

Foto: video still uit Placebo, 2002, Saskia Olde Wolbers

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.