Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Jubileumtentoonstelling Plaatsmaken

Plaatsmaken bestaat 30 jaar. Het Grafisch centrum, één van de twee initiatieven van waaruit het huidige Plaatsmaken is ontstaan, zelfs 50 jaar. Anno 2016 is Plaatsmaken uitgegroeid tot ander soort kunstenaarsbolwerk dan dat het vroeger was. In de beginjaren ging het vooral om het uitgeven van bijzondere kunstenaarsboeken en het geven van bijbehorende kleine presentaties. Daarnaast voerden zij actie voor een beter bestaan van kunstenaars. 

Bespotting III Wouter van Riessen.jpg
Wouter van Riessen, Bespotting III, 2005.

Tegenwoordig worden in Productiehuis Plaatsmaken bijzondere edities uitgegeven. Daarnaast kunnen kunstenaars nog steeds gebruik maken van de werkplaatsen. Ook fungeren de ateliers als laboratorium waarin kunstenaars kunnen experimenteren en worden er projecten georganiseerd om faciliteiten onder de aandacht te brengen en/of te vernieuwen. De uitgeverij is er niet meer.

Two Gaps, Kees Goudzwaard.jpgStructured Light, Catalogtree.jpg
Kees Goudzwaard, Two Gaps, 2014.      Catalogtree, Structured Light, 2012.

Cultuurveld in Oost Nederland
Er zijn maar weinig initiatieven in Nederland die in dertig jaar zoveel beeldende kunst activiteiten hebben georganiseerd in combinatie met een groeiend facilitair aanbod voor kunstenaars. Plaatsmaken is belangrijk voor het cultuurveld van Oost Nederland. Het is bovendien in de tijd steeds mee veranderd met de heersende tendensen: van kunstenaarsbolwerk naar een plek waar kunstenaars kunnen werken en zich verder ontplooien,  waar gelijktijdig commerciële activiteiten worden georganiseerd en opdrachten voor derde partijen worden uitgevoerd. Alles met maar één doel: de beeldende kunst in de kijker van zo groot mogelijk publiek zetten én houden.

Hendriks-Rosemin Vliegtuig.jpg
Rosemin Hendriks, Vliegtuig 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.