Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Collectie op reis

Het museumgebouw is tijdelijk gesloten vanwege uitbreiding en vernieuwing, maar hoogtepunten uit onze collectie hoef je niet te missen. Een deel van de collectie is op reis en gaat het hele jaar door uit logeren bij verschillende musea in binnen- en buitenland, waaronder het Rijksmuseum. Maar ook in Arnhem is onze collectie te zien. Ontdek waar jouw favoriete kunstwerk uit onze collectie momenteel te zien is.

Te gast bij De Nieuwe Kerk Amsterdam (laatste weekend!)

5 oktober 2019 – 1 maart 2020

 

Kelkglas met deksel en tekst 'De Curaçao’s Vaarder’, 1725 - 1745

In De Nieuwe Kerk is 'De grote Suriname-tentoonstelling' te zien. Deze veelomvattende tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

Te gast bij CODA (laatste weekend!)

3 november 2019 – 1 maart 2020


Beppe Kessler, Speldenbroche, 1992

In CODA is de tentoonstelling ‘Een tijd van zien, 40 jaar Beppe Kessler’ te zien. Regelmatig past Kessler technieken uit de schilderkunst toe in haar sieraden en omgekeerd. Uit onze collectie zijn negen sieraden te zien, waarin ze verschillende materialen heeft toegepast zoals acrylverf, hout, textiel en schuimrubber.

Te gast bij museum de Zwarte Tulp

9 november 2019 – 15 maart 2020


Andrianus Kocx, Potpourrivaas met deksel, blauwwit faience, bloemstruiken en vogels, none 1686 – none 1701

De tentoonstelling ‘Hollandse Verleidingen – Verborgen schatten uit de Rijkscollectie’ is te zien in Museum de Zwarte Tulp. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs spannende vanitas-stillevens. Naast bijna 80 werken uit de Rijkscollectie is de tentoonstelling aangevuld met bruiklenen. Uit onze collectie zijn 8 objecten van De Grieksche A te zien.

Te gast bij Museum Gouda

15 november 2019 – 13 april 2020 


Raoul Hynckes, La bête noire, 1940

De tentoonstelling 'Stilleven' toont een prachtig, vernieuwend beeld van het Nederlandse en Belgische stilleven van omstreeks 1870 tot nu en onderzoekt de betekenis voor kunstenaars. Uit onze collectie zijn vier kunstwerken te zien:

  • Dick Ket, Stilleven met de hand, 1933
  • Jan Mankes, Vaas met jasmijn, 1913
  • Margaretha Roosenboom, Stilleven van rozentakken, na 1863-voor 1896
  • Raoul Hynckes, La bête noire, 1940

Het verhaal van Arnhem en omgeving

doorlopend

Erfgoedcentrum
Erfgoedcentrum Rozet verbindt verleden, heden en toekomst. Het verhaal van Arnhem en omgeving is te beluisteren, bekijken, bewonderen, lezen en zelfs te voelen. Kom kijken naar de parels uit onze collectie en doe mee aan diverse lezingen, rondleidingen en andere activiteiten. Ook biedt Erfgoedcentrum Rozet een omvangrijke collectie aan boeken, atlassen, tijdschriften en digitale bronnen over Gelderland. 

Meer informatie op: erfgoedcentrumrozet.nl

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.