Collectie op reis


Het museumgebouw is tijdelijk gesloten vanwege uitbreiding en vernieuwing, maar hoogtepunten uit onze collectie hoef je niet te missen. Een deel van de collectie is op reis en gaat het hele jaar door uit logeren bij verschillende musea in binnen- en buitenland, waaronder het Rijksmuseum. Maar ook in Arnhem is onze collectie te zien. Ontdek waar jouw favoriete kunstwerk uit onze collectie momenteel te zien is.

Te gast bij Rijksmuseum

1 januari 2018 – 31 mei 2019

pyke koch
Pyke Koch, Mercedes de Barcelona, olieverf op doek, 1930

Maar liefst 6 neorealistische topstukken uit onze collectie zijn uit logeren bij Rijksmuseum Amsterdam. Het neorealisme krijgt een plek in de presentatie van het Rijks. Te zien t/m 31 mei 2019.
Momenteel zijn de volgende werken te zien:

  • Raoul Hynckes, Sneeuw, olieverf op doek, 1932


Arnhemse makers in Erfgoedcentrum

5 februari  2019 – 5 augustus 2019
Rosemin Hendriks
Zelfportret Rosemin Hendriks

Deelnemende kunstenaars
- Arash Fakhim
- Oscar Lourens
- Rosemin Hendriks
- Richard Kofi
- Julius Thissen
- Mirka Farabegoli

Lees hier meer over de Arnhemse Makers en ontdek welke kunstwerken je nu kan bewonderen in de vitrine!


Te gast bij Collectie DE.GROEN: SETUP 03 DE.GROEN x MUSEUM ARNHEM

1 december 2018 – 30 juni 2019
Berndnaut Smilde, De.Groen, 2017. Collectie De Groen
Samen met Collectie DE.GROEN presenteren we SETUP 03 DE.GROEN x MUSEUM ARNHEM. De privéverzameling van hedendaagse beeldende kunst van DE.GROEN wordt gecombineerd met werken uit de collectie van het museum. Soms navolgbaar maar vaak ook puur intuïtief worden relaties gezocht tussen werken uit beide collecties. Ieder werk staat natuurlijk op zichzelf, maar wie goed kijkt ziet dat de werken soms op onverwachte wijze een zekere verwantschap tonen. Een rondleiding door DE.GROEN is een kleine ontdekkingsreis waarin de werken uit het museum en de privécollectie met elkaar in gesprek gaan.
 


Te gast bij Collectie DE.GROEN: Transoxiana Dreams

5 april t/m 16 juni 2019
Almagul__Altar of the East_Center_WEB
Van 5 april t/m 16 juni is Museum Arnhem te gast bij Collectie DE.GROEN. Mirjam Westen, Conservator hedendaagse kunst, stelde voor DE.GROEN een solo-tentoonstelling samen met werk van Almagul Menlibayeva. Op de begane grond vind je een spannende tentoonstelling met video- en fotowerk die Amagul de laatste jaren maakte.
Hier lees je meer over de kunstenaar en de praktische informatie.

Weten welke werken wij tonen of benieuwd naar een rondleiding? Klik hier voor meer informatie. 

Het verhaal van Arnhem en omgeving

20 november 2017 – 31 december 2019

Erfgoedcentrum
Erfgoedcentrum Rozet verbindt verleden, heden en toekomst. Het verhaal van Arnhem en omgeving is te beluisteren, bekijken, bewonderen, lezen en zelfs te voelen. Kom kijken naar de parels uit onze collectie en doe mee aan diverse lezingen, rondleidingen en andere activiteiten. Ook biedt Erfgoedcentrum Rozet een omvangrijke collectie aan boeken, atlassen, tijdschriften en digitale bronnen over Gelderland.
Meer informatie op: erfgoedcentrumrozet.nl

 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.