Collectie op reis

Museum Arnhem vernieuwt! Daarom is het museum momenteel tijdelijk gesloten. Hoogtepunten uit onze collectie hoef je niet te missen. De collectie is op reis en gaat het hele jaar door uit logeren bij verschillende musea in binnen- en buitenland, waaronder Rijksmuseum en Boijmans van Beuningen. Ontdek waar jouw favoriete kunstwerk uit onze collectie momenteel te zien is.

Museum Arnhem in Rijksmuseum

Maar liefst 6 neorealistische topstukken uit onze collectie zijn uit logeren bij Rijksmuseum Amsterdam. Het neorealisme krijgt een plek in de presentatie van het Rijks.

Momenteel zijn de volgende werken te zien:

pyke koch
Pyke Koch, Mercedes de Barcelona, olieverf op doek, 1930

Museum Arnhem in Museum Kranenburgh

De meest blote werken uit onze collectie zijn te zien in Museum Kranenburgh. Met de tentoonstelling BLOOT – het kwetsbare lichaam presenteert Museum Kranenburgh de verandering in betekenis van bloot in de beeldcultuur van de afgelopen decennia: van schok tot gewenning, van taboe tot openheid – en soms weer terug.

T/m 3 februari 2019 zijn de volgende werken te zien:

Viviane Sassen, zonder titel
Viviane Sassen, Zonder titel (Woud van hoge grassprieten), 2004

Museum Arnhem in Museum Het Valkhof

Een heel oud beeldhouwwerk uit de collectie van Museum Arnhem is in Museum Het Valkhof te zien. Wij lenen een beeldhouwwerk uit voor de grote tentoonstelling over Maria van Gelre waar het levensverhaal van deze haast moderne, zelfbewuste middeleeuwse vorstin en ‘powervrouw’ wordt verteld. De tentoonstelling is t/m 6 januari 2019 te zien.

Kop Sint Petrus
Onbekend, Kop van Sint Petrus, beeldhouwwerk, ca. 1500

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.