Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Museum Arnhem op Hoogte80

Op 10, 11, 12 en 13 mei vindt Hoogte80 festival plaats en Museum Arnhem is present. Wij nodigen je van harte uit om langs onze tent te komen voor de nodige dosis kunst en creativiteit.

Uitgangspunt voor ons programma is het volgende videowerk uit onze collectie: Staging Silence (2) uit 2013 van Hans Op de Beeck. Theatermakers van De Vliegende Koffer nemen je mee naar de tijd waar fantasie nog realiteit was en natuurlijk ga je zelf ook aan de slag!

Hans op de Beeck, Staging Silence (2), 2013. Video, Collectie Museum Arnhem

Museum Arnhem presenteert: Staging Silence (2)
Dagelijks tussen 17.00 en 22.00 toont Museum Arnhem het videowerk Staging Silence (2) van Hans op de Beeck. Op de Beeck laat zijn visie op hoe de mens zich verhoudt tot zijn omgeving zien. In bijna poëtische verstilling en melancholie benadrukt dit werk ogenschijnlijk banale plaatsen, situaties en levenspatronen die ons moderne, grootstedelijke bestaan vormen. Hans Op de Beeck beschouwt zijn werken als constructies voor reflectie. Maak het jezelf comfortabel en geniet!

Cathedralia 
"We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het kunnen.” Dit moeten Charlotte de Lange en Steven Luca gedacht hebben toen ze begonnen aan een decorstuk bestaande uit minstens 4000 suikerklontjes. De spelers voeren het publiek terug naar de tijd waar fantasie nog realiteit was. De jongste kijkers worden uitgenodigd om de maquette te voltooien. Een voorstelling over creëren, instorten, opnieuw beginnen en voltooien. 

Workshop
Museum Arnhem nodigt je uit om deel te nemen aan de inloopworkshop. Net als kunstenaar Hans Op de Beeck bouw je verstilde stadsgezichten en landschappen. Je maakt gebruik van een verzameling alledaagse voorwerpen. Tijdens het bouwen van jouw stad of landschap bedenk je je eigen verhaal. Je legt het resultaat vast op een polaroid foto. 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.