Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Fototentoonstelling De Mix 'Stilte'

Tijdens de herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem vormt de Eusebiuskerk het decor voor een indrukwekkende expositie ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Het betreft de fototentoonstelling De Mix ‘Stilte’ van de Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg. De Eusebiuskerk is als locatie uitgekozen, omdat dit naast de John Frostbrug hét symbool is van de Slag om Arnhem en de wederopbouw. De expositie is verlengd t/m 29 december en te zien in de Eusebiuskerk op Kerkplein 1 in Arnhem.

Fototentoonstelling De Mix ‘Stilte’
De Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg vertaalt in de fototentoonstelling De Mix 'Stilte' historische beelden naar de huidige tijd. De historische foto’s uit deze fototentoonstelling zijn van Pieter de Booys, die de stad fotografeerde tijdens de evacuatie van Arnhem en de jaren erna, waarin het gewone leven weer op gang kwam. De Booys fotografeerde de stille verlaten stad die al snel door de Duitse soldaten werd geplunderd. Met gevaar voor eigen leven legde De Booys de gebeurtenissen vast op driehonderd foto’s. Deze beelden geven een indrukwekkend beeld van de stille stad Arnhem. Museum Arnhem heeft Suzanne Valkenburg gevraagd vijftien foto’s uit het boek ‘Door de lens van De Booys’ te gebruiken als basis van een serie rondom het thema ‘Stilte’.


Stilte_byRachelleStoffels_191010_WEB_1.jpg
Beeld: Rachelle Stoffels.

De Mix ‘Stilte’ met Pieter de Booys en Suzanne Valkenburg is een project van Stichting Beeldmix en Museum Arnhem, in samenwerking met Stichting Eusebius Arnhem. Het is de tweede foto-opdracht die Museum Arnhem dit jaar heeft uitgezet. De expositie is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Arnhem en Veluwe Remembers. 

Bezoekersinformatie Eusebiuskerk 

De Mix 'Stilte' is t/m 29 december 2019 te zien in de Eusebiuskerk. 

Let op: De Kerkzaal is gesloten van 12 t/m 15 december, van 20 t/m 22 december en op 1e Kerstdag. 

Openingstijden

ma t/m za 11:00 -16:00
zo 12:00 - 16:00

Entreeprijzen
Kerkzaal volwassene €2,50
Kerkzaal kind 6 t/m 16 jaar €1,50 

Bereikbaarheid
Kerkplein 1
6811 EB Arnhem

Contact 
W: www.eusebius.nl
T: 026 – 443 50 68
M: info@eusebius.nl

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.