Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

(G)een Kinderspel

Oorlog is een bloedserieuze zaak. Dat weerhoudt kinderen er niet van ook in oorlogstijd samen te spelen. En voor volwassenen zijn oorlogen een gewild thema voor bordspelen en wargames. (G)een Kinderspel is wegens succes verlengd t/m 31 januari! 

In september is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Hier in het Erfgoedcentrum is daarom de expositie (G)een Kinderspel ingericht. Zo spelen Henk, Dokus en Max soldaatje op de ruïnes van de stad. De gevonden helmen en geweren zijn hun speelgoed. Aan de hand van de themakaart (G)een Kinderspel kun je een route volgen langs alle items uit de tentoonstelling. 

Tekst gaat verder onder het beeld. 

Geen Kinderspel

Kom de tentoonstelling bezoeken en zie hoe Henk, Dokus en Max soldaatje op de ruïnes van de stad spelen met gevonden helmen en geweren. Of bekijk de wargame maquette of de videogame Post Scriptum, waarin je middenin de veldslag van de Operatie Market Garden beland. En wist je dat er ook Chinese Lego is? Deze logo heeft niet alleen bouwsteentjes, maar ook soldaatjes en tanks. Of vind je het leuk om een bordspel ‘Nederland Herrijst’ te spelen dat na de oorlog te koop was. Kom dan naar de tentoonstelling!

Tekst gaat verder onder het beeld. 

Geen Kinderspel
(G)eenKinderspel_byRachelleStoffels_191003_WEB_14.jpg
Geen kinderspel

Tentoonstelling in Rozet
Deze tentoonstelling vindt plaats in het Erfgoedcentrum op verdieping -1 van Rozet op de Kortestraat 16 in Arnhem. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken. Bekijk de openingstijden van het Erfgoedcentrum hier(G)een Kinderspel in het Erfgoedcentrum maakt deel uit van het overkoepelend thema van Rozet: ‘Op Weg Naar Vrijheid’. Klik hier voor meer informatie hierover.  


Geen Kinderspel

Bezoekersinformatie Erfgoedcentrum Rozet

(G)een Kinderspel is wegens succes verlengd t/m 31 januari! 

Openingstijden

ma: 13:00 - 18:00 uur 
di t/m za: 10:00 - 18:00 uur 
za: 10:00 - 17:00 uur 
zo: 13:00 - 17:00 uur 

Toegangsprijzen
Voor alle leeftijden: gratis                    

Bezoekadres
Erfgoedcentrum Rozet
Rozet, verdieping -1 
Kortestraat 18 
6811 BP Arnhem 

Contact
W: www.erfgoedcentrumrozet.nl
T: +31  (0)26 – 35 43 161 
E: info@erfgoedcentrumrozet.nl 

Tekstredactie & coördinatie: N.B. tekst & advies
Beeld: Rachelle Stoffels

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.