(G)een Kinderspel

Oorlog is een bloedserieuze zaak. Dat weerhoudt kinderen er niet van ook in oorlogstijd samen te spelen. En voor volwassenen zijn oorlogen een gewild thema voor bordspelen en wargames.

In september is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Hier in het Erfgoedcentrum is daarom de expositie (G)een Kinderspel ingericht. Zo spelen Henk, Dokus en Max soldaatje op de ruïnes van de stad. De gevonden helmen en geweren zijn hun speelgoed. Aan de hand van de themakaart (G)een Kinderspel kun je een route volgen langs alle items uit de tentoonstelling. 

Tentoonstelling in Rozet

Deze tentoonstelling vindt plaats in het Erfgoedcentrum op verdieping -1 van Rozet op de Kortestraat 16 in Arnhem. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken. Bekijk de openingstijden van het Erfgoedcentrum hier(G)een Kinderspel in het Erfgoedcentrum maakt deel uit van het overkoepelend thema van Rozet: ‘Op Weg Naar Vrijheid’. Klik hier voor meer informatie hierover.  

Museum Arnhem in de Eusebiuskerk

Tijdens de herdenking van 75 jaar Slag om Arnhem vormt de Eusebiuskerk het decor voor twee indrukwekkende exposities ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Het betreft de fototentoonstelling De Mix ‘Stilte’ van de Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg en de video-installatie Unending Lightning van de Spaanse kunstenares Cristina Lucas. Klik hier voor meer informatie over de exposities in de Eusebiuskerk. 

Bezoekersinformatie Erfgoedcentrum Rozet

Openingstijden
ma: 13:00 - 18:00 uur 
di t/m za: 10:00 - 18:00 uur 
za: 10:00 - 17:00 uur 
zo: 13:00 - 17:00 uur 

Toegangsprijzen
Voor alle leeftijden: gratis                    

Bezoekadres
Erfgoedcentrum Rozet
Rozet, verdieping -1 
Kortestraat 18 
6811 BP Arnhem 

Contact
W: www.erfgoedcentrumrozet.nl
T: +31  (0)26 – 35 43 161 
E: info@erfgoedcentrumrozet.nl 

Tekstredactie & coördinatie: Nicole Beaujean van N.B. tekst & advies

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.