Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Tweejaarlijkse ontwerpwedstrijd voor sieradenmakers

De tweejaarlijkse internationale ontwerpwedstrijd voor sieradenmakers New Traditional Jewellery heeft iedere editie een nieuw thema. Dit jaar was dat Confrontations. Hedendaagse sieradenmakers dachten over de hele wereld na over misstanden, conflicten en persoonlijke dilemma’s. 

De onderwerpen zijn uiteenlopend, van grote religieuze oorlogen en geopolitieke conflicten tot kleine verhalen over ontheemding, identiteit, falen en afscheid. De sieraadkunstenaars reageren kritisch en nemen stelling, klagen aan en confronteren maar nemen ook de menselijke waarden en gedragingen in acht. Het thema Confrontations leidde tot veel visies en interpretaties van meer dan 300 sieraadkunstenaars uit alle delen van de wereld. New Traditional Jewellery daagt de bezoeker uit om na te praten en biedt stof tot nadenken. Bezoekers krijgen niet alleen de sieraadontwerpen te zien maar ook afbeeldingen van de inspiratiebron en persoonlijke toelichting van de kunstenaar. 

De vakjury, bestaande uit vijf experts, maakte een selectie uit alle ingestuurde sieraden. Hieruit werden zorgvuldig vijf winnaars gekozen. De vakjury bestaat uit: 

  • Eveline Holsappel, conservator toegepaste kunst en vormgeving Museum Arnhem.
  • Herman Hermsen, sieraadkunstenaar, ontwerper en docent aan de kunstacademie in Düsseldorf (D).
  • Liesbeth den Besten, kunsthistoricus, voorzitter van stichting Françoise van den Bosch, lid van de commissie Art Jewelry Forum en studentcoach Wearable Senses TU/e. 
  • Fredric Baas, curator Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, Museum of Contemporary Art and Design. 
  • Isabella van den Bos, voorzitter Foundation Art in Business, organisator New Traditional Jewelery, en sieradenverzamelaar.

Elke editie van deze tweejaarlijkse expositie heeft een thema die is vastgesteld door leden van de vakjury. Voorgaande edities hadden onderwerpen als folklore, tekens van geloof, intimiteit, kleur bekennen en nieuwe nomaden.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.