Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Solotentoonstelling Ad Gerritsen

Op 2 april 2015 overleed de Arnhemse kunstenaar Ad Gerritsen op 75-jarige leeftijd. Hij heeft een rijk en veelzijdig oeuvre nagelaten. Museum Arnhem heeft enige tijd geleden besloten een solotentoonstelling met het werk van Gerritsen te presenteren: Berichten van de spotvogel. 

De tentoonstelling bevat een selectie van zijn schilderijen, grafiek en tekeningen waarbij drie belangrijke thema’s uitgelicht worden: vrouwen, jeugd (onschuld) en misdadigers. Sleutelwerken, voorstudies en inspiratiebronnen uit het atelier geven een beeld van de ontwikkeling van deze thema’s binnen het oeuvre van Gerritsen door de jaren heen. 

AdGerritsen_tent_2015

In zijn vroege werk speelt de oorsprong van de mens een rol, het clichébeeld van ons bestaan en onze herkomst, evenals de fysieke in- en uitgangen van ons lichaam. Later richt Gerritsen zich ook op groeperingen, geesteszieken en eenzame figuren die hij voorziet van bijzondere kleuren en gezichtsuitdrukkingen. Alles kan worden teruggevoerd op de mateloze interesse van de kunstenaar voor alles wat met representatie, interpretatie en vooroordeel van de mens te maken heeft. Kwetsbaarheid van de enkeling is steeds terugkerend motief door alle thema’s heen. 

Ad Gerritsen is een belangrijk kunstenaar voor Museum Arnhem, wat blijkt uit het grote aantal groeps- en solotentoonstellingen van Gerritsen en de 110 werken in de collectie van het museum.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.