Arnhemse Makers

Tijdens de reeks Arnhemse Makers zet het museum beeldende kunstenaars uit Arnhem in de schijnwerpers. De eerste editie werd afgetrapt door Arash Fakhim en momenteel kan je de zwaan van Rosemin Hendriks zien. In de pop-up presentatieruimte van het Erfgoedcentrum krijgen in totaal zes beeldende kunstenaars de komende maanden vrij spel. Aansluitend op deze mini-exposities worden uitgebreide interviews met de makers en artikelen gepubliceerd op diverse online kanalen. Laat je iedere maand verrassen door de unieke beelden en verhalen van deze verschillende kunstenaars.

Nu te zien in het Erfgoedcentrum: 

De mysterieuze zwanen van Rosemin Hendriks
Rosemin Hendriks    zwaan rosemin

Rosemin maakt vaak zelfportretten, maar voor het tweejaarlijkse kunstproject Kunst van het Geloven liet zij zich inspireren door het Arnhemse park en de locatie waar dit werk speciaal voor is  gemaakt: het Koningskerkje in Vierlingsbeek. “Ik wandel iedere dag en maak graag foto’s van water en zwanen. Ik vind vooral de reflectie heel fijn. En in deze tekening is de reflectie bijna een soort schim.” De schoonheid van Sonsbeekpark en die van de gotische ramen uit het kerkje zijn verenigd in houtskool op één stuk papier. Deze innemende tekening is daar het bewijs van.

Lees het hele artikel op indebuurt.nl


Vorige edities:

De denkbeeldige grijze stad van Oscar Lourens

Greycity2     Oscar Lourens
Foto: Bas van Spankeren

Oscar Lourens heeft een denkbeeldige stad gebouwd van glazen en kunststoffen stolpen. In de kleine steegjes en straten in de grijze stad van Oscar zou je uren kunnen verdwalen. Zijn ‘gebouwen’ zijn allemaal grijs van kleur, maar toch zijn ze allemaal anders. Ze hebben elk hun unieke vorm en glans in verschillende hoogtes, dieptes en diameters.

Lees het hele artikel op indebuurt.nl


De Arnhemse Arash Fakhim maakt schilderijen waar geen kwast aan te pas komt

chromoseriesArash3
foto: Raymond Alders

De Arnhemse Arash Fakhim (1987) onderzoekt op een speelse manier hoe materialen kunnen plooien, krullen, rimpelen of hoe deze onvermoeid in elkaar smelten. “Als mensen verwachten van kunstenaars dat sculpturen vaak bestaan uit gips, doe ik daar graag onderzoek naar. Waarom kiezen we voor gips? Misschien heel cliché, maar het is het oog van de ‘migrant’. Als buitenstaander kijk je er met een andere blik naar. Waarom doen mensen bepaalde dingen en waarom is het vanzelfsprekend?” 

Lees het hele artikel op Indebuurt.nl

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.