Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Arnhemse Makers

Tijdens de reeks Arnhemse Makers zet het museum beeldende kunstenaars uit Arnhem in de schijnwerpers. Tot en met 26 augustus kan je het werk van Mirka Farabegoli 

zien. In de pop-up presentatieruimte van het Erfgoedcentrum krijgen in totaal zes beeldende kunstenaars de komende maanden vrij spel. Aansluitend op deze mini-exposities worden uitgebreide interviews met de makers en artikelen gepubliceerd op diverse online kanalen. Laat je iedere maand verrassen door de unieke beelden en verhalen van deze verschillende kunstenaars. 

Deelnemende kunstenaars: Arash Fakhim, Oscar Lourens, Rosemin Hendriks, Richard Kofi, Julius Thissen en Mirka Farabegoli

Nu te zien in het Erfgoedcentrum: 

Mirka Farabegoli brengt een ode aan de sterke vrouw

Mirka     Mirka

In de zoektocht naar mythen stuit de Arnhemse Mirka Farabegoli op de meest bijzondere tradities in Europa. Tijdens haar laatste reizen in Italië raakte ze betoverd van de maskers en rituelen. In haar kunstenaarschap smelt zij deze samen tot een geheel en blaast nieuw leven in eeuwenoude praktijken.

Lees het hele artikel op indebuurt.nl 

Te zien: tot en met 26 augustus 2019


Vorige edities:

Julius Thissen laat een alternatief op de stereotype man zien

Julius thissen     Julius Thissen

Sterk, stoer, sportief, zakelijk en rationeel. Dacht je bij het lezen van deze eigenschappen aan een man? Dat is niet raar. Dit rijtje past binnen het stereotype van wat een man zou moeten zijn. De Arnhemse kunstenaar en genderactivist, Julius Thissen, wilt met zijn beeldende kunst vooral een alternatief laten zien van die gestereotypeerde mannelijkheid.

Lees het hele artikel op indebuurt.nl 

Te zien: juni 2019

Richard Kofi: Roofkunst, een kapperzaak en een community komen samen

Richard kofi tekeningen    Richard Kofi

“Het draait bij plekken als Eagle Hair Design om rust, verzorging en gezelligheid. Bovendien wordt het hebben van een migratieachtergrond beleefd als een bron van inspiratie voor zelfontplooiing en maatschappelijke ontwikkeling.” Samen met kunstenaar Fana Richters en fotograaf Elisabetta Agyeiwaa laat hij zien wat er gebeurt als het verborgen Afrikaanse erfgoed uit de museumdepots een onderdeel wordt van het gezamenlijke verhaal. De spoken word die je hoort is van de Britse dichter en activist Rohan Ayinde. Hij vertelt over het belang van gedeelde herinneringen aan voetbalwedstrijden, kattenkwaad en kapperszaken.

Lees het hele artikel op indebuurt.nl

Te zien: mei 2019


De mysterieuze zwanen van Rosemin Hendriks

zwaan rosemin     Rosemin Hendriks   

Rosemin maakt vaak zelfportretten, maar voor het tweejaarlijkse kunstproject Kunst van het Geloven liet zij zich inspireren door het Arnhemse park en de locatie waar dit werk speciaal voor is  gemaakt: het Koningskerkje in Vierlingsbeek. “Ik wandel iedere dag en maak graag foto’s van water en zwanen. Ik vind vooral de reflectie heel fijn. En in deze tekening is de reflectie bijna een soort schim.” De schoonheid van Sonsbeekpark en die van de gotische ramen uit het kerkje zijn verenigd in houtskool op één stuk papier. Deze innemende tekening is daar het bewijs van.

Lees het hele artikel op indebuurt.nl

Te zien: april 2019


De denkbeeldige grijze stad van Oscar Lourens


Greycity2     Oscar Lourens
Foto: Bas van Spankeren

Oscar Lourens heeft een denkbeeldige stad gebouwd van glazen en kunststoffen stolpen. In de kleine steegjes en straten in de grijze stad van Oscar zou je uren kunnen verdwalen. Zijn ‘gebouwen’ zijn allemaal grijs van kleur, maar toch zijn ze allemaal anders. Ze hebben elk hun unieke vorm en glans in verschillende hoogtes, dieptes en diameters.

Lees het hele artikel op indebuurt.nl

Te zien: maart 2019


Arash Fakhim maakt schilderijen waar geen kwast aan te pas komt


chromoseriesArash3
foto: Raymond Alders

De Arnhemse Arash Fakhim (1987) onderzoekt op een speelse manier hoe materialen kunnen plooien, krullen, rimpelen of hoe deze onvermoeid in elkaar smelten. “Als mensen verwachten van kunstenaars dat sculpturen vaak bestaan uit gips, doe ik daar graag onderzoek naar. Waarom kiezen we voor gips? Misschien heel cliché, maar het is het oog van de ‘migrant’. Als buitenstaander kijk je er met een andere blik naar. Waarom doen mensen bepaalde dingen en waarom is het vanzelfsprekend?” 

Lees het hele artikel op Indebuurt.nl

Te zien: februari 2019


www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.