Mondriaan Fonds

“Museum Arnhem is in transitie en schept met ambitieuze uitbreidingsplannen voor de huidige locatie en een nieuwe directeur veel kansen voor de toekomst. 

De commissie waardeert dat de eerdere lijn wordt voortgezet van de kern Realisme & figuratie en Kunst, vormgeving & maatschappij, en ook de verzamelthema’s vrouwelijke kunstenaars, niet-westerse kunst, gender en identiteit. Tevens kijkt het museum naar (nieuwe) maatschappelijke thema’s die vanuit kunstenaars en vormgevers wordt aangekaart, zoals immigratie, geweld en onbehagen in de wereld en de verantwoordelijkheid van mensen voor de omgeving (natuur). Deze thema’s worden opgepakt in presentaties en in de collectie. 

De commissie meent dat Museum Arnhem al sinds lang voorop loopt. Op de genoemde thema’s worden bovendien interessante aankopen gedaan. De commissie ziet in deze plannen het sterke hedendaagse kunstbeleid terug waarmee het museum in een verder verleden een herkenbare en onderscheidende positie heeft opgebouwd.” (Motivering Mondriaan Fonds bij de toekenning Bijdrage Collectieprogramma 2016-2017)

MondriaanFOnds_logo_grijs

top

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.