Publiekslievelingen en Verkooptentoonstelling in Museum Arnhem

In de geest van Pierre Janssen presenteert Museum Arnhem twee nieuwe tentoonstellingen vanaf zaterdag 1 juli.  Op de benedenverdieping zijn de favoriete werken van onze bezoekers te zien en wordt een verkooptentoonstelling gepresenteerd. Van vooroorlogse- tot hedendaagse kunst: bezoekers van jong tot oud praten – à la Pierre Janssen – vrijuit over kunst en hun favoriete werk. Geheel in lijn met Janssens gedachtegoed is recent werk van ArtEZ alumni te koop in het museum.    

Publiekslievelingen
Het afgelopen jaar hebben bezoekers, zowel on- als offline, gestemd op hun favoriete werk uit de museumcollectie. In Publieklievelingen wordt de top 15 favoriete werken tentoongesteld. Uit de meer dan 25.000 stuks tellende collectie werden de meeste stemmen gegeven aan de schilderkunst anno 1900. Zo komt ook het iconische werk van Jan Mankes (1889-1920) meerdere malen voor in de selectie. Ook de favoriet van directeur Saskia Bak zit daartussen: Woudsterweg bij Oranjewoud (1912). Een werk wat een vervaagd landschap toont maar "zodra je er langer naar kijkt, steeds meer details biedt", aldus Bak. 

Sieradenconservator Anne-Karlijn van Kesteren
Naast de stemmen van ons publiek presenteert onze nieuwe sieradenconservator Anne-Karlijn van Kesteren (1989) een sierlijke greep uit de collectie en vertelt vanuit een frisse blik over haar persoonlijke favorieten. De werken vormen voor haar een persoonlijke inspiratiebron in de sieraadvormgeving.

Charlotte Bik
Charlotte Bik, directeur Art & Design ArtEZ hogeschool voor de kunsten, maakt speciaal voor Publiekslievelingen een presentatie. Haar vertrekpunt voor het grasduinen door de collectie van Museum Arnhem was kleur en vorm. Haar oog is gevallen op tekeningen, schilderijen, vazen en sculpturen die inmiddels tot haar persoonlijke favorieten behoren. Bik’s selectie krijgt een plaats naast de favorieten van ons publiek.

Verkooptentoonstelling
Ruim 45 jaar geleden organiseerde de oud-directeur en tv-persoonlijkheid de befaamde Sinterklaasverkooptentoonstellingen. Nu is het tijd om opnieuw een hedendaagse variant te organiseren. Hierin biedt Museum Arnhem recent werk van alumni ArtEZ hogeschool voor de kunsten te koop aan. Tijdens openingstijden kunt u tussen 12.00 en 16.00 uur een werk kopen en direct meenemen. 

Deelnemende kunstenaars
Nathaniel Bagijn, Len Berns, Matilde Boelhouwer, Roos van Dijk, Ferdinand Dunnewold, Anne Marie Geurink, Alexandra Hampp, Han Jansen, Joanneke Jouwsma, Jelle Korevaar, Amber Kroesbergen, Roos Meerman, Louise te Poele, Janina Schipper, Esmee Seebregts, Heidi Sincuba, Anan Striker, Mark Sturkenboom, Julius Thissen, Mick van der Pluijm, Jasper van Loenen, Christel Verdaasdonk, Sophie de Vos, Juliette Warmenhoven, Aafke Ytsma.

Samenwerking ArtEZ hogeschool voor de kunsten
De samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten staat centraal. Via de afdelingen BEAR (Fine Art), Interaction Design, Product Design en Docent Beeldende Kunst & Vormgeving, zijn 100 alumni voorgedragen om een voorstel in te dienen. Uit deze voorstellen zijn 25 kunstenaars geselecteerd die werken te koop aanbieden in de Koepelzaal van Museum Arnhem tot een prijs van € 2000. Museum Arnhem heft geen commissie op de kunstwerken. De Verkooptentoonstelling wordt tot en met 27 augustus gehouden. 

Archiefbeeld Verkooptentoonstelling Pierre Janssen 1970

Archiefbeeld Verkooptentoonstelling in Museum Arnhem, 1970

Archiefbeeld 2 Verkooptentoonstelling in Museum Arnhem, 1970

Archiefbeeld 2 Verkooptentoonstelling in Museum Arnhem, 1970

Publiekslieveling_campagnbeeld

Campagnebeeld Publiekslievelingen

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.