WINDOWSHOPPER: High fashion in Arnhemse etalages

Persbericht 7 december 2017

WINDOWSHOPPER is nu te zien. 11 etalages in de binnenstad van Arnhem transformeerden tot kunstwerken met creaties van modeontwerpers gecombineerd met afbeeldingen van Publiekslievelingen uit de collectie van Museum Arnhem. De Arnhemse binnenstad wordt hiermee aantrekkelijker voor het winkelend publiek en ontwerptalent krijgt hiermee de kans om zich te laten zien. Met WINDOWSHOPPER opent Museum Arnhem, sinds de tijdelijke sluiting vanaf 20 november j.l., de eerste tentoonstelling buiten de museummuren.

(Inter)nationale modenamen
Initiatiefnemers Museum Arnhem en MAISON the FAUX vinden dat 'Arnhem modestad' symbool moet staan voor een inspirerende, aantrekkelijke en sfeervolle stad. Daarom sieren creaties van bekende modenamen de winkelruiten, naast ontwerpen van opkomende talenten. Deelnemende modeontwerpers zijn: Area, Collectie Arnhem, Liselore Frowijn, Rushemy Botter, Sies Marjan, Simeon Morris, Bas Kosters, HACKED BY__, Pauline van Dongen, Barbara Langendijk, Jef Montes, Mattijs van Bergen, People of the Labyrinths, Jan Taminiau, Peet Dullaert en MAISON the FAUX.

Sterke identiteit
(Internationale) mode ligt aan de basis van de expositie en dient als kanaal om andere disciplines in de expositie te betrekken. Door heel Arnhem zijn nu etalages te zien met een mode en kunst presentatie. De lege etalages zijn allemaal op verschillende manieren ingericht. Hierbij is goed gekeken naar de mogelijkheden van de etalages en de behoeftes van de eigenaren van de panden. Maar in de eerste plaats wordt in de vormgeving en samenstelling gekeken naar het creëren van een sterke identiteit.

Website
Speciaal voor WINDOWSHOPPER ontwikkelde Museum Arnhem de website www.windowshopperarnhem.nl. Op deze website is informatie over de modeontwerpers en hun looks te vinden en meer informatie over de deelnemende locaties die als podium dienen voor de WINDOWSHOPPER-etalages. De website is tijdens de opening van WINDOWSHOPPER gelanceerd door MAISON the FAUX. Studio Hands is verantwoordelijk voor de vormgeving en Koen Poelhekke voor de bouw.

Met dank aan
WINDOWSHOPPER is tot stand gekomen in samenwerking met: Binnenstad Platform Arnhem, Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem, DK-Makelaars, Strijbosch & Thunnissen en Halfvol en is mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Arnhem, BankGiro Loterij, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Rabobank en Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA).

Windowshopper_collectie AREA_2017. Foto: Louise te Poele

Area, Look: Silk demi pant Collectie: herfst 2017. Foto: Louise te Poele

WINDOWSHOPPER

Window: Peet Dullaert. Locatie: Trickle Down Fabrics, Kortestraat 26. Foto: Masha Bakker