Voorlopig ontwerp uitbreiding klaar

Persbericht, woensdag 17 mei 2017

Gisteravond werd het voorlopig ontwerp van de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem gepresenteerd. Benthem Crouwel Architects heeft de visie met de nieuwe overstekvleugel uitgewerkt. Meegenomen in het ontwerp wordt het nieuwe depot voor de collectie van Museum Arnhem en de archeologie van gemeente Arnhem die een plek krijgen onder de nieuwe vleugel.

Voorlopig ontwerp
Benthem Crouwel Architects is er goed in geslaagd om de wensen van het museum in het ontwerp te vertalen. Naast fijne, goede museumzalen was de opgave om het fenomenale uitzicht vanuit het museum en de beeldentuin meer bij het museumbezoek te betrekken. De meest in het oog springende veranderingen zijn: de monumentale koepel die een open karakter krijgt en dé ontmoetingsplek van het museum wordt. Samen met de museumwinkel en het museumcafé wordt deze publieksruimte ook het vertrekpunt voor een logisch zalencircuit. Bezoekers genieten in de toekomst op verschillende plekken van het uitzicht. De grote buitentrap is één van de hoogtepunten en hiermee wordt de tuin als een groene buitenzaal bij het museum betrokken.

"Dit ontwerp verandert een gesloten bunker in een uitnodigend gebouw waar niet alleen de kunst beter tot haar recht komt, maar waar je ook het betoverende Rijnlandschap kunt beleven. Zo wordt het, behalve een museum, een ontmoetingsplek waar Arnhemmers graag komen. Ik kijk er nu al naar uit."
Gerrie Elfrink, wethouder cultuur

Planning
De verbouwing start 2017. De komende maanden wordt het voorlopig ontwerp van Benthem Crouwel Architects vertaald in een definitief ontwerp.

830_VO_2017_03_20_Museum-Arnhem_VRayCam_interior_004 1.jpg

De tuin van Museum Arnhem wordt als een groene buitenzaal bij het museum betrokken

830_VO_2017_03_27_Museum-Arnhem_VRayCam002.jpg

Museum Arnhem vanaf Utrechtseweg

830_VO_2017_03_20_Museum-Arnhem_VRayCam004.jpg

Museum Arnhem vanaf Onderlangs

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.