Van alles te beleven tijdens slotmanifestatie

The Big Draw en Open Call

In de Rijnzaal staan diverse activiteiten voor en door bezoekers op het programma, zoals performances, yogalessen en concerten die zijn binnengekomen via een Open Call inschrijving. Iedere dag een nieuw programma. Voor alle deelnemers kijk op museumarnhem.nl. Het tekenfestival The Big Draw uit Nijmegen strijkt neer in Museum Arnhem met een bomvol tekenprogramma voor jong en oud. Heb jij al eens op een museummuur getekend? Dan is dit je kans! Dagelijks, tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers meetekenen op een museummuur en worden de tekeninstallaties tot leven gewekt.

Publiekslievelingen en WINDOWSHOPPER
Ook zet Museum Arnhem nog één keer zijn collectie in het zonnetje. Een grote selectie van de door bezoekers hoogst gewaardeerde kunstwerken, de Publiekslievelingen, worden gepresenteerd. Op deze tentoonstelling gaan bezoekers ook zelf aan de slag geïnspireerd op deze kunstwerken. Tijdens de slotmanifestatie wordt het ontwerp van Benthem Crouwel Architects gepresenteerd en treden bezoekers in één van de museumzalen binnen in de studio van MAISON the FAUX. Hier zijn zij getuige van de totstandkoming van het eerste project na sluiting: WINDOWSHOPPER. Het museum verzamelt in deze laatste openingsweek herinneringen die bezoekers hebben aan Museum Arnhem.

Kijk voor het volledige programma met alle programmaonderdelen op www.museumarnhem.nl. Museum Arnhem is geopend van 11.00-17.00 uur.

Laatste kans
Nog tot en met zondag 19 november is Museum Arnhem regulier geopend. In Museum Arnhem kunnen bezoekers genieten van de tentoonstellingen: What’s New, Publiekslievelingen, Lievelingen van Charlotte Bik, Lievelingen van Anne-Karlijn van Kesteren, Schone schijn, Gelders Balkon | Art Officials, Bas Kosters | De Kapitalist en Cinema Olanda Film | Wendelien van Oldenborgh.

Museum Arnhem
Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Speerpunten zijn realistische kunst uit de 20ste eeuw, sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. Belangrijke thema’s zijn ontwikkelingen en machtsverhoudingen in de samenleving. Het museum is beroemd om zijn bijzondere ligging middenin de stad met prachtig uitzicht vanuit de beeldentuin over de Rijn. Museum Arnhem is nog tot en met 19 november 2017 te bezoeken. Na de verbouwing opent Museum Arnhem naar verwachting eind 2019 de deuren voor het publiek.

Afbeelding: Muurschildering van Mirka Farabegoli. Foto: Rachelle Stoffels

The BIg Draw_RachelleStoffeis