Tentoonstelling RAVAGE wegens succes verlengd

De tentoonstelling RAVAGE. Spelenderwijs | mode, kunst, design in Museum Arnhem wordt wegens succes verlengd. Op 27 mei opende de eerste grote overzichtstentoonstelling met veertig jaar levenswerk van het duo. Inmiddels hebben duizenden bezoekers genoten van RAVAGE's veelzijdige wereld. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 29 oktober 2017.

In het werk van RAVAGE staat de tekening centraal en een oneindige drang om totaalconcept te creëren. De ene keer mode, de andere keer een tafel, keramiek, behang, shawls, stripverhaal, hotel, tekening dan weer een schilderij. ‘Het gaat ons niet om de uitkomsten, maar om het proces. Zodra je het weet is er niets meer aan!’, aldus RAVAGE. Naast de kinderlijke onschuld om de creatieve kraan zo lang mogelijk open te houden, is er ook een serieuze ondertoon in hun werk te ontdekken en wordt hun artistieke identiteit bepaald door de (kunst)geschiedenis. RAVAGE heeft een eigen visie op iconische rollen uit de geschiedenis en combineert dit met een feilloos gevoel voor tijd en een onuitputtelijke drive om de omgeving vorm te geven.

Acht inspirerende zalen
Acht inspirerende zalen geven inzicht in hun werkwijze, waarin de multidisciplinaire aanpak zichtbaar en hun oneindige ‘Zin’ om te maken voelbaar wordt. Iedere zaal biedt een eigen invalshoek – van een ruimte vol tekeningen of een overzicht van samenwerkingen tot een mode-studiezaal en een zaal ingericht als kapel waar alle zintuigen worden geprikkeld. RAVAGE: ‘Wij hopen het publiek mee te nemen in de Zin die wij ervaren bij het maken, en hopen iedereen aan te sporen om Zin te krijgen ook zelf aan de slag te gaan!'