Pop-up tentoonstelling Verborgen parels wegens succes verlengd

Wegens grote belangstelling is de pop-up tentoonstelling Verborgen parels van Museum Arnhem en de Gelderlander verlengd tot het einde van het jaar. Samen met Martin Pieterse (journalist en kunsthistoricus van de Gelderlander) is Museum Arnhem afgelopen april het depot ingedoken. Pieterse heeft de Verborgen parels uit de collectie geselecteerd. Deze objecten presenteert Museum Arnhem elke week in het Erfgoedcentrum. De bijzondere achtergrondverhalen van Martin Pieterse zijn wekelijks in de vrijdageditie van de Gelderlander te lezen.

Publieksparels
Sommige van de Verborgen parels hebben al jaren geen daglicht meer gezien, maar krijgen nu een plek in de bijzondere pop-up tentoonstelling in het Erfgoedcentrum. Martin Pieterse poetst de gevonden schatten op en presenteert de bijzondere achtergrondverhalen in de Gelderlander. In het Erfgoedcentrum richt Museum Arnhem samen met stylist Annet Veerbeek een ruimte in waar elke week een Verborgen parel aan wordt toegevoegd. Deze worden in series van drie of vier gepresenteerd. Door deze unieke samenwerking tussen Museum Arnhem en de Gelderlander worden deze Verborgen parels weer even publieksparels.

Het verhaal van Arnhem en omgeving
Het Erfgoedcentrum in Rozet is onderdeel van Museum Arnhem in samenwerking met Gelderland Bibliotheek. Het Erfgoedcentrum vertelt het verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Het verhaal is te beluisteren, bekijken, bewonderen, lezen en zelfs te voelen. Ook biedt het Erfgoedcentrum een omvangrijke collectie aan boeken, atlassen, tijdschriften en digitale bronnen over Gelderland. Rozet staat dit najaar in het teken van Arnhemse Helden. De nieuwe reeks Verborgen parels gaat dan ook meermaals inhaken met Arnhems werk of een bijzonder heldenverhaal.

Museum Arnhem komt naar je toe
Museum Arnhem vernieuwt en breidt uit. Nu het museumgebouw gesloten is, trekt Museum Arnhem de stad in! Door diverse samenwerkingen blijf het museum het publiek verrassen en inspireren. Tijdens de reeks Verborgen parels trekt het museum de stad in om haar collectie in de schijnwerpers te zetten. Zo blijft het museum zichtbaar en heeft het publiek de kans zich te verdiepen in de collectie van het museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem.