Performance Is My Body Public? van Alicia Framis in De Kerk

Op zondag 31 maart is de perfomance Is My Body Public? van Alicia Framis te zien in De Kerk. Dit in het kader van de tentoonstelling Your Voice Matters. In de performance dragen vijftien vrouwen jurken als spandoeken met daarop de tekst Is My Body Public? in vijftien verschillende talen. De voorstelling is van 15.00 tot 16.00 uur te zien in De Kerk aan het Walburgisplein 1 in Arnhem.

Framis is één van de 12 kunstenaressen die exposeert in De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem. De doeken zijn gemaakt van een doorschijnende stof die meestal wordt verwerkt in lingeriekleding voor de intieme momenten binnenshuis. Met deze collectie overschrijdt Framis de grens tussen privé en publiek. Met de vraag Is My Body Public? sluit ze aan bij  discussies over seksueel geweld die wereldwijd worden gevoerd.

Your Voice Matters
In De Kerk is tot en met 12 mei 2019 de tentoonstelling Your Voice Matters te zien: twaalf kunstenaressen tonen kunstwerken over de positie van vrouwen nu en in het verleden. Zij reageren in hun werk op vraagstukken zoals seksueel geweld, rollenpatronen, uitsluiting en migratie. Zo geven ze vrouwen een stem. Your Voice Matters sluit aan bij de landelijke herdenking van 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. Tijdens de tentoonstelling worden er diverse activiteiten georganiseerd geïnspireerd op dit thema. Kijk voor meer informatie op www.museumarnhem.nl.

Is MY Body Public

Alicia Framis - Is My Body Public?