Museum Arnhem opent pop-up presentieruimte voor actuele kunst in Walburgiskerk

Museum Arnhem heeft een tijdelijke locatie in Arnhem gevonden om actuele kunst, ontwerp en mode te presenteren. Het museum opent rond maart 2019 een pop-up presentatieplek voor actuele kunst in de Walburgiskerk. Deze tijdelijke tentoonstellingsruimte biedt onder andere podium aan Arnhemse makers en geeft ruimte voor een programma met nieuwe, experimentele en actuele thema’s.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Na de sluiting van Museum Arnhem en die van meerdere presentatieplekken heeft Arnhem presentatieplek voor kunst heel hard nodig. De Walburgiskerk is uitermate geschikt als presentatieplek omdat het ruimtelijk, groot en licht is.”

Walburgiskerk
Projectontwikkelaar Theo de Rijk heeft de Walburgiskerk gekocht. De Rijk wil onder meer van de kerk een cultuurhistorische trekpleister maken en daarnaast appartementen en kantoren realiseren in het gebouw. In deze voorbereidingsfase huurt Museum Arnhem de kerk voor een periode van twee jaar. “We geven de Walburgiskerk geen museale functie. Op het gebied van klimaatbeheersing en veiligheid voldoet het gebouw in dat opzicht niet. De kunstwerken van Jan Mankes en Carel Willink gaat het publiek dus niet zien op deze presentatieplek. Wel gaan we ons richten op actuele kunst, ontwerp en mode. De kennis en ervaring gaan we gebruiken in de aanloop naar het nieuwe museumgebouw, waar we ook ruimte gaan bieden voor actuele kunst.”

Walburgiskerk

Walburgiskerk. Foto: Drone Video Steiner