Op 30 juni 2018 vindt de eerste activiteit plaats uit de serie publieksactiviteiten voor de tentoonstelling Een zacht geruis. Museum Arnhem ontwikkelde deze serie in zeven Gelderse kastelen. Zeven Gelderse kunstenaars maakten op basis van de plek en de geschiedenis nieuw werk. Een speerpunt van Museum Arnhem is educatie. Om dit ook tijdens sluiting na te streven, is Museum Arnhem onderdeel van Een zacht geruis. Deze tentoonstelling is geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen.

Publieksactiviteiten
Gedurende de zomerperiode kunnen bezoekers naast het bekijken van de kunstwerken ook deelnemen aan verschillende publieksactiviteiten. Jong en oud steken deze zomer de handen uit de mouwen en maken kennis met de kunstenaar. Er vinden 8 activiteiten plaats in 7 kastelen. Meer informatie en data:

Zaterdag 30 juni 2018 Kunst- en ontdekwandeling in kasteel Doorwerth.
Het kunstwerk van Erik Odijk vormt het uitgangspunt voor een unieke buitenwandeling onder leiding van ontdekkingsreiziger Hans Jungerius.
Zaterdag 7 juli 2018 Kunstlezing door Robbie Cornelissen in kasteel Hernen
Stap in de wondere wereld van het werk van kunstenaar Robbie Cornelissen. In zijn werk raak je nooit uitgekeken.
Zondag 15 juli 2018 Kunstlunch in park Zypendaal bij huis Zypendaal

Ga mee op avontuur en laat u verrassen door een lunch die ter plekke bereid zal worden door kunstenaar Jan Broekstra. Aansluitend is er een rondleiding door huis Zypendaal.
Zaterdag 16 augustus 2018 Kinderworkshop animatie in kasteel Hernen
Kom naar kasteel Hernen en waan je voor een middag in de wereld van een echte animatiekunstenaar. Kinderen maken hun eigen animatie.
Zondag 16 september 2018 Lezing en demonstratie Hans Wijninga
Leer alles over de speciale fototechniek die Hans Wijninga toepast en ontdek het verhaal achter baron Arthur de Woelmont
Zaterdag 22 september 2018 De magie van het potlood in kasteel Rosendael
Neem deel aan een unieke tekenworkshop met kunstenaar Aline Eras. Deze workshop is speciaal gericht op volwassenen.
Zondag 30 september 2018 Kunstactiviteit voor kinderen en families in kasteel Cannenburch
Gewapend met een verrekijker ga je samen met je vrienden en familie mee op ontdekkingstocht met kunstenaar Heidi Linck.
Zaterdag 20 oktober 2018 Tekenworkshop door kunstenaar Rosemin Hendriks in huis Verwolde
Laat je inspireren door huis Verwolde en ervaar de werkwijze van kunstenaar Rosemin Hendriks. Deze workshop is speciaal gericht op volwassenen.

Educatieprogramma
Museum Arnhem ontwikkelde voor Een zacht geruis het educatieprogramma dat bestaat uit kijkbladen ‘Met andere ogen’, publieksactiviteiten en een programma voor het primair onderwijs. Ook zijn er in elk kasteel vrijwilligers opgeleid die tijdens een rondleiding speciale aandacht aan de kunstwerken van Een zacht geruis geven.

Kijkbladen ‘Met andere ogen’
Bij alle zeven kastelen zijn kijk- en knipbladen ontwikkeld. Deze staan boordevol opdrachten die jong en oud uitdagen om nog beter te kijken. Samen beleef je zo op een speelse manier de unieke combinatie tussen erfgoed en hedendaagse kunst. De kijkbladen zijn onderdeel van de publicatie die bij Een zacht geruis is verschenen. Deze glossy is te koop bij de balies van de verschillende kastelen. Ook zijn de kijkbladen gratis te downloaden via de website.

De tentoonstellingen in de zeven kastelen zijn opengesteld tot en met 31 oktober 2018. Meer informatie op www.eenzachtgeruis.nl.