Bij Collectie DE.GROEN is de solo-tentoonstelling ‘SHOW.08 Transoxiana Dreams’ te zien met video- en fotowerk van Amagul Menlibayeva. Mirjam Westen, conservator hedendaagse kunst bij Museum Arnhem, stelde deze tentoonstelling samen. De expositie is gratis te bezoeken van 5 april t/m 16 juni op de begane grond van voormalig bankgebouw aan de Weverstraat 40 in Arnhem. Meer informatie is te vinden op www.collectiedegroen.nl

Op dit moment is er al een expositie te zien bij Collectie DE.GROEN, waarbij de privéverzameling van DE.GROEN gecombineerd is met werken uit de collectie van museum Arnhem. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Wij kunnen onze collectie nu niet in het museum laten zien en zijn blij met de samenwerking met Collectie DE.GROEN. En we geven graag gehoor aan het aanbod van DE.GROEN om op de begane grond een tentoonstelling samen te stellen”.
Kunstenares Menlibayeva staat hierin centraal met video- en fotowerk die zij de laatste jaren maakte. In het bijzonder geeft zij stem aan de vrouwelijke ervaring. Zij wordt hierbij geïnspireerd door culturele tradities van haar voorouders, legendes en sjamanistische rituelen.

Kunstenares Amagul Menlibayeva
Amagul Menlibayeva (1969 Almaty, Kazachstan) woont en werkt in Almaty en Berlijn. Zij onderscheidt zich internationaal met video- en fotowerken, multimedia installaties en als curator. Zij zet haar eigen mythologische verhalen, waarin traditie en moderniteit langs elkaar schuren, in scene. Haar werk wordt wereldwijd getoond in musea en kunstinstellingen. In 2013 won zij in Mϋnchen haar eerste prijs tijdens het Kino der Kunst International Film Festival. In 2017 werd zij door de Franse minister van cultuur onderscheiden met de Chevalier de l’Ordre des Arts et de Lettres.

Foto: Amagul Menlibayeva, Center. Altar of the East. 2017, 40x60 cm, Inkjet.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.