Museum Arnhem lanceert 4 nieuwe WINDOWSHOPPER-etalages

WINDOWSHOPPER lanceert vier nieuwe etalages in de binnenstad van Arnhem. Vanaf nu zijn de creaties van The People of the Labyrinths en Peet Dullaert te zien in de etalages van Stationsplein 160. Creaties van ontwerpers Sies Marjan en MAISON the FAUX zijn neergestreken in het stadhuis. Met WINDOWSHOPPER krijgt ontwerptalent een podium in de Arnhemse binnenstad.

WINDOWSHOPPER
Initiatiefnemers Museum Arnhem en MAISON the FAUX vinden dat Arnhem met trots mag laten zien welke modetalenten Arnhem rijk is. Voor WINDOWSHOPPER transformeerden etalages in de binnenstad van Arnhem daarom tot kunstwerken met creaties van (inter)nationale modeontwerpers met Arnhemse roots. In de etalages werden deze looks gecombineerd met afbeeldingen van Publiekslievelingen uit de collectie van Museum Arnhem. Samen met MAISON the FAUX lanceert het museum wederom 4 nieuwe etalages van modeontwerpers die hun opleiding volgden aan de Arnhemse modeacademie:

Peet Dullaert
Peet Dullaert studeerde in 2012 af aan ArtEZ Fashion Design. Hij werkt in Arnhem. Met een scherpe focus op een garderobe die energie en fris optimisme ademt, zijn de ready-to-wear collecties een unieke kijk op het hedendaagse, intelligente silhouet: Uitwisselbare kledingstukken, waarmee het ruimdenkende perspectief benadrukt wordt, die alle seksen en lichamen omhelzen.

The People of the Labyrinths
Hans Demoed en Geert de Rooij startten The People of The Labyrinths (POTL) in 1984. Ze wonen en werken in Arnhem. Vanaf het begin onderscheidde POTL zich met de met de hand bedrukte en met de hand geverfde high-end mode die gecombineerd wordt met kleurrijke, levendige en labyrintische uitbundigheid.

Sies Marjan
Sander Lak is creatief directeur van Sies Marjan. Sander woont en werkt in New York. Hij volgde opleidingen aan ArtEZ Fashion Design en aan Central Saint Martins College of Art and Design in London, waar hij in 2008 afstudeerde met een master. Op zijn cv staat uitgebreide ervaring die hij opdeed in de ateliers van prestigieuze ontwerphuizen in New York, Antwerpen en Parijs.

MAISON the FAUX
MAISON the FAUX is een Arnhems modelabel bestaande uit Joris Suk en Tessa de Boer. Beiden studeerden in 2013 af aan ArtEZ Fashion Design. Het fictief modehuis werd officieel gelanceerd tijdens de Mercedes Benz Fashion Week in Amsterdam op 23 januari 2014. Het huis staat onder de artistieke en zakelijke leiding van Joris Suk en Tessa de Boer.

Meer informatie over alle deelnemende modeontwerpers en de locaties is te vinden op www.windowshopperarnhem.nl.

Met dank aan
WINDOWSHOPPER is tot stand gekomen in samenwerking met: Binnenstad Platform Arnhem, Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem, DK-Makelaars, Strijbosch & Thunnissen en Halfvol en is mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Arnhem, BankGiro Loterij, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Rabobank en Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA).