Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Museum Arnhem kijkt kunst met Arnhemse kleuters

Museum Arnhem heeft een speciaal programma ontwikkeld voor kleuters. Tijdens de sluiting van het museumgebouw gaat Museum Arnhem op bezoek bij kleuters in de klas. Actuele thema’s worden besproken, zoals nu Sinterklaas. Aan de hand van dit thema wordt de collectie van Museum Arnhem ingezet om in gesprek te gaan met kleuters. Daarnaast zijn er gratis Sinterklaasactiviteiten in het Erfgoedcentrum aan de Kortestraat 16 in Arnhem. 

Saskia Bak, Directeur Museum Arnhem: ‘Sinterklaas is bij uitstek een onderwerp dat leeft onder kleuters. We vinden het erg belangrijk om programma te blijven ontwikkelen voor deze doelgroep. Kleuters van nú zijn de bezoekers van later!’

Sinterklaasprogramma
Nu Museum Arnhem wegens uitbreiding en vernieuwing gesloten is, bezoekt het museum 54 basisscholen door heel Arnhem. Het bezoek aan kleuters vindt plaats in het kader van het PR8 Cultuurprogramma. Het PR8 Cultuurprgramma is een vast onderdeel van het curriculum van basisscholen en zorgt ervoor dat leerlingen kennismaken met culturele instellingen in de stad. Voor kleuters is het niet vanzelfsprekend om een museum te bezoeken. Het PR8 Cultuurprogramma helpt hierbij om programma voort te zetten voor kleuters. Museumdocenten van Museum Arnhem geven een les in de klas die aansluit bij de belevingswereld van de kleuters. Zij staan nu stil bij het thema Sinterklaas met een reproductie van het beroemde Sint Nicolaasstilleven (1933) van Dick Ket. 

Sinterklaas in Erfgoedcentrum

Behalve in de klas heeft Museum Arnhem ook in het Erfgoedcentrum een activiteit dat aansluit bij Sinterklaas. Kleuters zijn van harte uitgenodigd om met hun (groot)ouders in de Sinterklaasstemming te komen. Families kunnen zich net als kunstenaar Dick Ket uitleven om een Sinterklaasstilleven te maken. Deze activiteit is t/m 9 december 2018 gratis te bezoeken in Erfgoedcentrum (Kortestraat 16) en sluit aan bij alle activiteiten rondom Sint Spelen Rozet van Rozet.

Museumles met Sint Nicolaasstilleven (1933) van Dick Ket op basisschool De Zyp. Foto: Masha Bakker

Museumles met Sint Nicolaasstilleven (1933) van Dick Ket op basisschool De Zyp. Foto: Masha Bakker

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.