Museum Arnhem is ook dit jaar aanwezig op het Hoogte80 Festival, dat aankomend Hemelvaartsweekend plaatsvindt. Er wordt groots uitgepakt met een programma met video, dans en workshops. Het gratis toegankelijke evenement is te bezoeken in stadspark Hoogte80 in de Arnhemse wijk Geitenkamp.

Natuur, rituelen en dans
Museum Arnhem biedt een gevarieerd programma dat in het teken staat van natuur, rituelen en dans. Elke dag worden doorlopend van 12.00 – 22.00 uur twee videowerken van de Nederlandse hedendaagse kunstenaar Melanie Bonajo gepresenteerd. Nocturnal Gardening (2016) en Economy of Love (2015) zijn twee delen van haar trilogie Night Soil, waarin rituelen en natuur een grote rol spelen.

Danscollectief Arnhemse Meisjes heeft haar nieuwe dansvoorstelling geïnspireerd op de video Nocturnal Gardening (2016) van Bonajo. Drie keer per dag (15.00, 17.00 en 20.00 uur) treden ze gratis op met ‘see me notice you’. De voorstelling gaat over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Tenslotte kan het publiek dagelijks van 13.00 – 18.00 uur ook zelf aan de slag met inloopworkshops. Hier kunnen bezoekers nieuwe dansmoves leren of er een voorwerp maken waarmee ze één worden met de natuur. 

Museum Arnhem in de stad
Tijdens de tijdelijke sluiting van Museum Arnhem organiseert het museum exposities en activiteiten in de stad. Door aan te sluiten bij festivals zoals Hoogte80 en Ruimtekoers brengt het museum de kunst naar de mensen toe en blijft het museum zichtbaar voor haar publiek. Voor meer informatie over het programma van Museum Arnhem op het Hoogte80 Festival kijk op www.museumarnhem.nl

11e editie van het Hoogte80 Festival
Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni vindt de 11e editie van Hoogte80 Festival plaats in de authentieke Arnhemse wijk Geitenkamp. In stadspark Hoogte 80 kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van een bomvol programma met theater, muziek, dans en eten en drinken. Hoogte80 Festival staat bekend om de sfeer, het uitzicht over Arnhem en een diverse programmering. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken en trekt een breed publiek. 

Melanie Bonajo

Beeld: Melanie Bonajo, Economy of Love, 2015, HD video, courtesy AKINCI

Melanie Bonajo

Beeld: Melanie Bonajo, Economy of Love, 2015, HD video, courtesy AKINCI

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.