Museum Arnhem benoemt stadsconservator en hoofd Publiek

Museum Arnhem heeft Selm Wenselaers benoemd tot stadsconservator en Amanda Vollenweider tot hoofd Publiek. Beiden zijn inmiddels begonnen met het uitvoeren van hun nieuwe functie.

Stadsconservator Selm Wenselaers

Selm Wenselaers werkte voorheen onder meer als onderzoeker voor Red Star Line Museum in Antwerpen en als dramaturg bij Frascati Amsterdam en Theater Rotterdam. Hen is daarnaast schrijver, programmeur en documentairemaker. Selm gaat als stadsconservator aan de slag met de hedendaagse verhalen van Arnhem en verbindt die met de historische collectie van het museum.

Wenselaers studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en Freie Universität Berlin. Hen combineert de deeltijdaanstelling met een praktijk van dramaturg en onderzoeker.

Bak: ‘Wij waren voor deze functie op zoek naar iemand die verhalen over de geschiedenis van Arnhem op verrassende wijze kan vertalen naar publiek. Met de achtegrond van Selm Wenselaers in erfgoed en theater hebben wij een hele goede stadsconvervator gevonden en verheugen wij ons op de samenwerking.’

Hoofd Publiek Amanda Vollenweider

Amanda Vollenweider is als museologe opgeleid en als extern projectleider verbonden geweest bij meerdere musea, zoals CODA, Rembrandthuis, Tropenmuseum en Museum Tot Zover. Ze heeft voorheen onder andere vernieuwingsprojecten begeleid bij Stedelijk Museum Alkmaar en het Waterliniemuseum te Utrecht. Samen met de directies aldaar heeft ze nieuwe vaste presentaties mede ontwikkeld en gerealiseerd, die bijdroegen aan een nieuwe of stevigere positie van het museum.

In haar laatste functie als Manager Projectbureau bij NEMO Science museum was ze verantwoordelijk voor het goede verloop van alle projecten binnen NEMO en eindverantwoordelijk voor het grootste landelijk wetenschaps- en technologie festival Weekend van de Wetenschap. Dit festival is onder haar hoede verder geroeid en heeft merkidentiteit gekregen. Daarnaast heeft ze als projectdocent meerdere jaren les gegeven over tentoonstellingsconcepten op de Reinwardt Academie.

Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem: ‘Met Amanda Vollenweider hebben wij een ervaren museum vakvrouw in huis gehaald. Amanda kan de vertaalslag van de inhoud naar tentoonstellingen in marketing, communicatie, programma en educatie als geen ander begeleiden.’

Selm

Selm Wenselaers

Amanda Vollenweider, beeld: Suzanne Blanchard, 2016

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.