Museum Arnhem benoemt curator en productieleider voor De Kerk

Museum Arnhem heeft voor De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van het museum, een curator en een productieleider benoemd. Zij zorgen tot eind 2020 voor een goede vervolgprogrammering.

De Kerk is op 8 maart van start gegaan met de tentoonstelling Your Voice Matters. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “We hebben een prachtige tentoonstelling neergezet, maar er volgen er nog veel meer. We zijn heel blij dat curator Manon Braat de vervolgtentoonstellingen gaat samenstellen en dat productieleider Herman van den Muijsenberg dit gaat realiseren.” Naast de programmering in De Kerk wordt er o.a. hard gewerkt om de collectie van het museum op orde te brengen en projecten voor het onderwijs te ontwikkelen.  Saskia Bak:  “Ook in de stad is regelmatig programmering van Museum Arnhem te vinden zoals Arnhemse Makers in het Erfgoed Centrum en het Museum Arnhem Café, dat voor het eerst plaatsvindt op 2 mei.  Én we zijn betrokken bij evenementen zoals Hoogte80 en Ruimtekoers Festival. Ondersteuning bij de programmering van De Kerk is dus zeer welkom.”

Curator Manon Braat

Manon Braat werkt als curator en projectleider van hedendaagse kunstprojecten voor verschillende presentatie-instellingen en musea. Haar interesse ligt bij maatschappelijk geëngageerde kunst die zich verhoudt tot actuele sociaal-politieke en ecologische vraagstukken in een mondiaal perspectief. Manon: “Ik ben al sinds mijn studietijd een groot bewonderaar van Museum Arnhem. Het museum vervult al jaren een pioniersrol in het zichtbaar maken van niet-westerse kunst en vrouwelijke kunstenaars. Ik vind het heel eervol om hier een bijdrage aan te leveren als curator voor De Kerk.”

Projectleider Herman van den Muijsenberg

Herman van den Muijsenberg heeft ruime ervaring als projectleider bij diverse musea waar hij verantwoordelijk was voor de inhoudelijke en financiële uitvoering van diverse tentoonstellingen.

De Kerk - foto: Eva Broekema

Foto: Eva Broekema