Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Vanaf 8 oktober 2016 presenteert Museum Arnhem de internationale groepstentoonstelling Millennials. De titel verwijst naar de populaire benaming voor een jonge generatie twintigers en dertigers die narcistisch en ongebonden zou zijn in vergelijking tot eerdere generaties. Museum Arnhem biedt met Millennials een podium aan deze veelbelovende kunstenaars en geeft een overzicht waarin verschillende levensfasen en generaties een rol spelen. Wat houdt ‘de millennial’ bezig? Hoe verschillen hun idealen zich ten opzichte van andere generaties?

Kunstenaars
Te zien zijn videowerken, ruimtelijke  installaties en performances van zowel nationale als internationale kunstenaars.
Taus Makhacheva (1983 Moskou, Rusland) onderzoekt in haar multimedia installaties traditionele vormen van geschiedschrijving. Zij richt zich vaak op geo-politieke grenzen om immateriële grenzen te kunnen blootleggen, in het bijzonder van haar regio: de Kaukasische autonome (en grotendeels Islamitische) republiek Dagestan.
Het werk van Thomas Kuijpers (1985 Helmond) valt samen met onze groeiende behoefte om media informatie op waardheidsgehalte te schatten. Geïnspireerd door actuele gebeurtenissen, wijst de kunstenaar ons op de macht en invloed van mediarepresentaties.
Inge Meijer (1986, Beverwijk) maakt films over het alledaagse en het gewone en ons verlangen om daarbovenuit te stijgen. Meijer neemt het dagelijks leven als uitgangspunt en zoomt in op de manieren waarop mensen samen, of ieder voor zich, iets van het leven proberen te maken.
Priscila Fernandes (1981) uit Portugal onderzoekt hoe wij druk uitoefenen op kinderen vanuit het verlangen dat zij betere mensen worden dan wijzelf.
Melanie Bonajo (1978 Heerlen) portretteert in de video-installatie Night Soil – The Economy of Love (2015) een groep vrouwelijke sekswerkers uit Brooklyn die hun werk zien als een vorm van ‘empowerment’ in een door mannen gedomineerd gebied. Onlangs heeft Museum Arnhem dit werk aangekocht en opgenomen in zijn vaste collectie.

Performances
Aldo Esparza Ramos (1986) voert tijdens de tentoonstellingsperiode vier maal een performance uit, waarin hij aandacht vraagt voor het geweld en de politieke situatie in Mexico.

Museum Arnhem
Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Speerpunten zijn realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. Belangrijke thema’s zijn ontwikkelingen en machtsverhoudingen in de samenleving. Het museum is beroemd om zijn bijzondere ligging middenin de stad met prachtig uitzicht vanuit de beeldentuin over de Rijn en het uiterwaardenlandschap.

Thomas Kuijpers_Millennials

Thomas Kuijpers, Shampoo, uit The Brussels Series, foto, 2016. Courtesy of the artist

Inge Meijer_Millennials_You of Me

Inge Meijer, You of Me, videostill, 2013. Courtesy of the artist

Priscila Fernandez_Millennials

Priscila Fernandes, For a better world, videostill, 2012. Courtesy of the artist

Millennials_MelanieBonajo

Melanie Bonajo, Night Soil. Economy of Love, videostill, 2015. Collectie Museum Arnhem

Millennials_Myachi_Rijnzaal_foto NiekMichel

Sachi Miyachi, United perspective 2016, Courtesy of the artist

 

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.