Museum Arnhem presenteert met I want it to be soft. The Journey of Bas Kosters de eerste overzichtstentoonstelling van Nederlands meest eigenzinnige modeontwerper. De tentoonstelling, vormgegeven door Maarten Spruyt, is een levendige reis door Kosters’ wereld van 13 jaar mode en vormgeving. Als een totaalkunstwerk gaan kleding, installaties, tekeningen, illustraties, textielkunst, soft sculptures en video een dialoog met elkaar aan.

De tentoonstelling I want it to be soft wordt visueel versterkt met een 192 pagina tellende catalogus. Dit full colour boek is een overzicht van dertien jaar Bas Kosters Studio en een beeldende werkmap vol tekeningen, schetsen en foto’s. Acht inspirerende auteurs zijn in de pen gekropen om inzichtelijke en intieme verhalen te delen over het werk van Bas Kosters, zijn dromen, zijn motivaties en beweegredenen. Het boek is in beeld en tekst een aanvulling op de expositie, maar geeft op zichzelf staand ook een prachtig inzicht in de wereld van Bas Kosters.

“Voor mij is dit een prachtig en waardevol document, omdat een boek de kracht behoud om mensen nu, maar ook in de toekomst te inspireren.” – Bas Kosters

Naast het begeleidende boek zullen er ook andere activiteiten als artist talks, een buitenexpositie in samenwerking met Fashion + Design Festival Arnhem en een speciale ‘Good people machine’ rondom de expositie aanwezig zijn.