BASF schenkt tekeningen Dick Ket aan Museum Arnhem

BASF Nederland B.V. schenkt twee tekeningen van kunstenaar Dick Ket (1902-1940) uit haar bedrijfscollectie aan Museum Arnhem. Het is de tweede keer dat het concern een schenking van Kets werken aan het museum doet: in 2009 werden negen werken geschonken. Dit keer gaat het om twee tekeningen, ‘Voorheen’ en ‘Thans’ uit 1933, in inkt en waterverf.

Het museum is zeer verheugd dat de twee werken aan de collectie toegevoegd kunnen worden. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Een goede relatie tussen het bedrijfsleven en de culturele sector is vandaag de dag steeds belangrijker. Voor Museum Arnhem is dat niet anders. We hechten veel waarde aan de uitwisseling van kennis en kunde tussen de culturele en zakelijke sector. Cultureel ondernemerschap is nu, meer dan ooit, een speerpunt voor Museum Arnhem. Wij werken actief aan het creëren van een zakelijke kring en steken veel energie in het verder uitbouwen van ons waardevolle, zakelijke netwerk. Deze schenkingen onderstrepen de intensieve en warme band tussen Museum Arnhem en BASF.”

Grootste collectie in Nederland
Mede dankzij een consequent verzamelbeleid heeft Museum Arnhem met ruim 400 werken de grootste collectie van Dick Ket in Nederland. Deze bestaat uit 46 schilderijen, schetsboeken en ruim 300 tekeningen en grafiek. Tot en met 4 december is de unieke tekenkunst van Ket in Museum Arnhem te zien in de tentoonstelling Dick Ket. Magisch tekenaar.

BASF
BASF in Arnhem is onderdeel van het wereldwijde concern dat chemische en bio gebaseerde oplossingen en producten biedt voor klanten in vrijwel alle sectoren en industrieën. In alle activiteiten streeft de organisatie naar een goede balans tussen economisch succes, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Betrokkenheid bij lokale maatschappelijke initiatieven en projecten en samenwerking in partnerships zijn daarin leidend. Bij BASF in Nederland werken zo’n 750 medewerkers verspreid over 7 locaties. Het hoofdkantoor van BASF Nederland is gevestigd in Arnhem.

Dick Ket_Thans_1933

Dick Ket_Thans_1933_tekening in inkt en waterverf