Arnhemse wethouder onthult Zonnebloemauto bij Museum Arnhem

PERSBERICHT | donderdag 14 juli 2016

Op woensdag 13 juli onthulde de Arnhemse wethouder Ine van Burgsteden de Zonnebloemauto bij Museum Arnhem. Van Burgsteden overhandigde de autosleutels aan Ben Groen. Dat deed ze in het bijzijn van onder anderen Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem, en Jerry van de Weert, voorzitter van de Dullertsstichting. Ben Groen is gebonden aan een rolstoel. Binnenkort gaat hij een dagje weg met de Zonnebloemauto. 

Bewegingsvrijheid
De Zonnebloemauto is te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een scootmobiel. Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben beperkingen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Wethouder Van Burgsteden: “Ik ben er trots op dat Arnhem nu ook een Zonnebloemauto heeft. Het is belangrijk dat iedereen kan genieten van het leven. Samen leuke dingen doen, zoals naar een museum gaan. Dankzij dit initiatief kunnen mensen met een lichamelijke beperking zelf ook weer eropuit gaan.” 

Huren
De uitgifte van de Arnhemse Zonnebloemauto vindt plaats vanuit de Louwman-dealer aan de Meander 123 in Arnhem. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. 

Gratis met GelrePas
Gebruikers van de GelrePas in Arnhem, Duiven, Westervoort, Renkum, Rheden en Rozendaal hoeven tijdelijk de daghuurprijs voor de Zonnebloemauto van 40 euro, niet te betalen. Ook krijgen zij de autopas gratis. Dat kan door een samenwerking tussen Nationale Vereniging de Zonnebloem, GelrePas en de Arnhemse Dullertsstichting. “Wij helpen inwoners van Arnhem en omgeving die geen of weinig financiële armslag hebben. Mensen voor wie aanvullende hulp min of meer noodzakelijk is om mee te kunnen draaien in de samenleving”, vertelt Van de Weert, voorzitter van de Dullertsstichting.

Samenwerking met Welzorg
Voor de Zonnebloemauto’s werkt de Zonnebloem samen met Welzorg, specialist op gebied van hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen en service voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.