Press release in English

Vanaf 3 december presenteert Museum Arnhem de tentoonstelling Ademruimte. Behalve een doorlopende tentoonstelling vinden er ook tal van evenementen (concerten, performances, video’s) plaats. Ademruimte verkent de onzichtbare ruimte en de lucht tussen bewegende mensen. 

Wanneer voelt een ruimte tussen mensen comfortabel in onze tijd en context? En wanneer wordt deze ruimte als te dichtbij of te ver weg ervaren? Bewegen we ons op een intuïtieve manier of is dit bepaald door onze culturele achtergrond? Wordt een ruimte gevormd door de bewegingen en handelingen die erin plaatsvinden? Wat gebeurt er met deze ruimte als personen zich collectief bewegen in een massa, of zelfs een zwerm vormen? Ademruimte analyseert de verschillende vormen die de onzichtbare ruimte aanneemt en wat er precies getransporteerd wordt door deze lucht tussen twee personen in.

Programma
za 3 december 2016 t/m zo 8 januari 2017 - doorlopende tentoonstelling
za 3 december om 15.00 uur - opening met introductie door Natalie Keppler & Inez Piso en verschillende performances.
zo 4 december om 15.00 uur: performances, videoscreening en concert.
za 17 &  zo 18 december 11:00 – 17:00 uur - performance Revolving Door van kunstenaars Allora & Calzadilla. 
Meer informatie: www.museumarnhem.nl

Deelnemende kunstenaars
Allora & Calzadilla, Julia Bodamer, Ulla von Brandenburg, Sofia Bauchwitz & Mario
Espliego, Yvon Chabrowski, Sander Breure & Witte van Hulzen, David Horvitz, Ricky Cherim & Tammo Hesselink, Tamara Kuselman, Paula Mierzowksy, Grażyna Roguski, Sonya Schönberger and Katharina Veerkamp. De tentoonstelling is samengesteld door Natalie Keppler & Inez Piso.

Museum Arnhem
Museum Arnhem brengt kunst naar mensen toe: vanuit het hart, niet uit het hoofd. Wij zoeken daarbij steeds naar de verbinding: met u, met de stad en met het nu. Kunst die gaat over de samenleving en de positie van mensen is wat onze collecties realisme, hedendaagse en niet-westerse kunst, vormgeving en sieraden verbindt. Op onze unieke locatie waar natuur- en cultuurbeleving samenkomen, willen wij in- én uitzicht bieden. Wij doen dat met een gevarieerd en gedurfd programma.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Openingstijden

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.


Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.