Stormy Weather - Klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid

Museum Arnhem presenteert tot en met 13 oktober de tentoonstelling Stormy Weather: klimaatverandering & sociale rechtvaardigheid. Internationale kunstenaars reflecteren op de huidige klimaatproblematiek in relatie tot de machtsongelijkheid op de wereld, nu en in het verleden. De kunstwerken maken duidelijk dat bij het tegengaan van klimaatverandering bovenal een eerlijkere sociale en politieke organisatie van de samenleving nodig is. De tentoonstelling is te zien in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk aan Sint Walburgisplein 1 in Arnhem.

Fototentoonstelling De Mix 'Stilte' & Video-installatie Unending Lightning van Cristina Lucas

De Eusebiuskerk vormt in september en oktober het decor voor twee indrukwekkende exposities ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. In de fototentoonstelling De Mix 'Stilte' vertaalt de Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg historische beelden naar de huidige tijd. De historische foto’s uit deze fototentoonstelling zijn van Pieter de Booys, die de stad fotografeerde tijdens de evacuatie van Arnhem en de jaren erna, waarin het gewone leven weer op gang kwam. Daarnaast presenteert Museum Arnhem de omvangrijke video-installatie Unending Lightning van de Spaanse kunstenares Cristina Lucas, die vorig jaar is aangekocht. Dit werk laat in een duizelingwekkende hoeveelheid beelden zien wat luchtaanvallen in de hele wereld sinds 1912 teweegbrengen. 

Collectie op reis

Museum Arnhem vernieuwt! Daarom is het museum momenteel tijdelijk gesloten. Hoogtepunten uit onze collectie hoef je niet te missen. De collectie is op reis en gaat het hele jaar door uit logeren bij verschillende musea. Ontdek waar jouw favoriete kunstwerk uit onze collectie momenteel te zien is.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.