Winnaar fotowedstrijd #aanderijn bekend

Museum Arnhem heeft de winnaar van de fotowedstrijd #aanderijn bekend gemaakt. De winnende foto is gemaakt door Patricia Vleeming uit Arnhem. De originaliteit en het spannende lijnenspel van het beeld gaven de doorslag. De winnende foto is samen met de overige inzendingen vanaf 20 oktober 2017 te zien in Rozet.

Met het uitschrijven van de fotowedstrijd gingen we in het voorjaar op zoek naar de mooiste foto’s van de Rijn. Aanleiding was dat steeds meer museumbezoekers eigen foto’s publiceerden vanuit de Rijnzaal foto’s van de rivier en het uitzicht plaatsten op verschillende social media kanalen.

Ook zijn in onze eigen collectie veel werken te vinden van klassieke ‘gezichten op de Rijn’. Het fantastische landschap van de zuidelijke Veluwezoom met zijn bossen, weilanden, eeuwenoude bomen, de stuwwal en de Rijn was decennia lang een bron van inspiratie voor een groot aantal kunstenaars. Hun werk staat inmiddels bekend als ‘de Oosterbeekse’ school. Deze ‘oude en nieuwe’ beelden maken samen een mooi contrast en worden vanaf 20 oktober tentoongesteld in een presentatie in Rozet.