Exclusieve voorvertoning documentaire Pierre Janssen in Focus Filmtheater

Op zaterdag 20 mei vindt een exclusieve voorvertoning van PIERRE JANSSEN | IN DE GREEP VAN DE KUNST plaats in Focus Filmtheater. Iedereen is van harte welkom.

Naast de dubbeltentoonstelling over Pierre Janssen wordt de oud-directeur geëerd met een documentaire die is gemaakt door Lex Reitsma. Op zaterdag 20 mei vindt een exclusieve voorvertoning plaats in Focus Filmtheater. Iedereen is van harte welkom.

Pierre Janssen (1926-2007) staat op het netvlies van een hele generatie gebrand als de bevlogen presentator van het televisieprogramma Kunstgrepen. Zijn missie was een breed publiek laten kijken naar kunst, om daar hun leven mee te verrijken, de blik te verruimen, hen vrijer te laten denken. Lex Reitsma heeft deze bevlogenheid in zijn kern weten te vangen. In de documentaire zien we Pierre Janssen als directeur van de musea in Arnhem en Schiedam en komen mensen aan het woord die hem in directe nabijheid hebben meegemaakt. Reitsma heeft van deze unieke persoonlijkheid een bijzondere film weten te maken.

In het kader van de dubbeltentoonstelling vertoont Focus Filmtheater de documentaire PIERRE JANSSEN | IN DE GREEP VAN DE KUNST, met een inleiding van een medewerker van Museum Arnhem. Vrienden van Museum Arnhem, Museumjaarkaarthouders en F-pashouders betalen € 4,- (i.p.v. € 6,-)