Twee tentoonstellingen Museum Arnhem vanwege succes verlengd

In het kader van 75 jaar Slag om Arnhem heeft Museum Arnhem twee tentoonstellingen ingericht. Vanwege succes is dit verlengd en nu ook nog tijdens de kerstvakantie te bezoeken. De fototentoonstelling De Mix ‘Stilte’ van Suzanne Valkenburg is nog t/m 29 december te zien in de Eusebiuskerk. De tentoonstelling (G)een Kinderspel is nog t/m 31 januari 2020 te bezoeken in Erfgoedcentrum Rozet. Meer informatie is te vinden op www.museumarnhem.nl.

Fototentoonstelling De Mix ‘Stilte’
De Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg vertaalt in de fototentoonstelling De Mix 'Stilte' historische beelden naar de huidige tijd. De historische foto’s uit deze fototentoonstelling zijn van Pieter de Booys, die de stad fotografeerde tijdens de evacuatie van Arnhem en de jaren erna, waarin het gewone leven weer op gang kwam. De Booys fotografeerde de stille verlaten stad die al snel door de Duitse soldaten werd geplunderd. Met gevaar voor eigen leven legde De Booys de gebeurtenissen vast op driehonderd foto’s. Deze beelden geven een indrukwekkend beeld van de stille stad Arnhem. Museum Arnhem heeft Suzanne Valkenburg gevraagd vijftien foto’s uit het boek ‘Door de lens van De Booys’ te gebruiken als basis van een serie rondom het thema ‘Stilte’.

(G)een Kinderspel, tentoonstelling over spelen in oorlogstijd
Oorlog is een bloedserieuze zaak, maar het weerhoudt kinderen er niet van om samen te spelen. Ook voor volwassenen is oorlog een gewild thema voor bordspellen en wargames. Ter ere van de herdenking 75 jaar Slag om Arnhem heeft Museum Arnhem samen met het Erfgoedcentrum de tentoonstelling ‘(G)een Kinderspel’ ingericht. Aan de hand van de themakaart (G)een Kinderspel is een route te volgen langs alle items uit de tentoonstelling. Onder meer is te zien: de wargame maquette, bordspellen uit de periode tijdens en vlak na de oorlog zoals ‘Nederland Herrijst’, de Chinese imitatie van lego-blokjes WW2 lijn Sluban met oorlogsspeelgoed en de videogame Post Scriptum dat draait om de Operatie Market Garden.

Geen kinderspel

Beeld: Rachelle Stoffels.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.