Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Thuismuseum neemt je mee op tour door City Life + Winactie

Alle Nederlandse musea en cultuurhuizen zijn plots helemaal leeg, zo ook Museum Arnhem. Daar willen de vloggers van My Daily Shot of Culture graag wat aan doen, daarom bedachten ze het initiatief Thuismuseum. Ze nemen je mee op virtuele tour door het museum middels een korte video. Deze week kwam vlogger Lieke een kijkje nemen bij de tentoonstelling City Life in De Kerk, over het leven in de stad. 

Bekijk hieronder de video.

Nu ons ‘dagelijkse leven’ overhoop ligt, ontdekt vlogger Lieke in het museum hoe de dagelijkse rituelen en beslommeringen eruit zien bij mensen over de hele wereld. Want, zoals Lieke opmerkt, zijn er heel veel steden op de wereld én zijn er nog meer mensen die daar in wonen. Meer dan de helft van de wereldbevolking is woonachtig in een stad.

City Life, over het leven in de stad

Dankzij Lieke krijgen we via deze weg een inkijkje bij de tentoonstelling City Life in De Kerk van Museum Arnhem. Niet alleen in het museum, maar ook in het dagelijkse leven van deze stad-bewoners. Interessant, want een stad is, juist nu, ook een hele kwetsbare plek. Dat roept de vraag op hoe je een immer doorgroeiende stad leefbaar houdt.

Winactie! 

Museum Arnhem en de tentoonstelling ‘City Life. Mensen & de urbane realiteit’ in De Kerk is momenteel helaas gesloten. Tot die tijd zijn wij benieuwd hoe jouw ‘City Life’ er nu uitziet. Maak iets creatiefs, bijvoorbeeld een kunstwerk, gedicht of een foto en stuur het naar info@museumarnhem.nl voor 31 mei. De leukste inzendingen krijgen een plek in de tentoonstelling zodra we weer opengaan! 

Meer Thuismuseum? Bekijk hun YouTube-kanaal of volg ze op Instagram


www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.