Selectie architecten verbouwing Museum Arnhem gestart

De procedure die moet leiden tot de architectenkeuze voor de ingrijpende vernieuwbouw van Museum Arnhem - kosten ruim 11 miljoen euro - is deze week officieel van start gegaan. Het is een Europese aanbesteding, zo blijkt uit de publicatie op de aanbestedingssite TenderNed.

De selectie gebeurt in twee ronden. De gemeente vraagt in eerste instantie aan architecten om aan de hand van referentie-projecten te laten zien dat ze geschikt zijn voor de opdracht. Uit de kandidaten die zich melden zal vervolgens in april een selectie van vijf architecten worden gemaakt. Deze architecten wordt  vervolgens gevraagd hun visie te laten zien op de ontwerpopgave. Een beoordelingscommissie zal zich in juni over die visie buigen. Naar verwachting zal dan eind juni de architect voor de verbouw bekend gemaakt kunnen worden.

Met de vernieuwing zal op basis van de huidige inzichten in de tweede helft van 2017 gestart worden.