Rots Bouw uit Aalten mag Museum Arnhem bouwen

(Persbericht Gemeente Arnhem, 8 juli 2019)

De nieuwe aanbesteding voor uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem is geslaagd: Rots Bouw BV uit Aalten mag de klus uitvoeren. Vandaag vond de voorlopige gunning plaats. Als alles mee zit, start de bouw nog dit jaar en is het gebouw eind 2021 klaar.

Verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome is blij met het resultaat: "Dit is een heel belangrijk moment voor de stad. Arnhem verdient een aansprekend museum. De gesprekken met deze aannemer zijn zeer positief. Het bedrijf heeft zich goed verdiept in het belang van het museum en in het ontwerp. Dit bedrijf heeft bovendien zijn sporen wel verdiend: het ontvangstpaviljoen op de Hoge Veluwe, dat recent door koning Willem Alexander is geopend, is ook door hen gebouwd. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen."

Meer bezoekers

Het vernieuwde Museum krijgt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte en uitzichten over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. Ook wordt het monumentale pand gerestaureerd. Directeur Saskia Bak haalt opgelucht adem: "Het is heel spannend geweest, en we zijn heel blij dat we nu verder kunnen. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij onze ambities met grotere tentoonstellingen en veel activiteiten voor publiek."

Nieuwe aanbesteding

In februari 2018 werd de aanbesteding voor Museum Arnhem stopgezet omdat er op dat moment geen aannemer was die het museum binnen het beschikbare budget kon (ver)bouwen. Eind 2018 stelde de gemeenteraad €7,5 miljoen extra budget beschikbaar, waarna een nieuwe aanbesteding kon starten. Om te kunnen inschatten of er voldoende bouwbedrijven geïnteresseerd zouden zijn, vond eerst een marktconsultatie plaats bij circa 20 aannemers. De aanbesteding leverde vervolgens 5 geïnteresseerden op, waarvan er 3 een voorstel hebben ingediend. Uiteindelijk is Rots Bouw als winnaar uit de bus gerold.

Plan uitwerken

Tegen de voorlopige gunning kan de komende weken nog bezwaar worden gemaakt. Daarna vindt de definitieve gunning plaats en kan de aannemer plaatsnemen in het bouwteam om samen met de gemeente en het museum de plannen verder technisch uit te werken en de bouw voor te bereiden.

Klik hier voor meer informatie over de vernieuwing en verbouwing: Nieuwbouw.

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.