Publicatie op Mister Motley

De redactie van Mister Motley grasduint dit jaar in onze collectie hedendaagse kunst. Maandelijks lees je op mistermotley.nl over een spraakmakend kunstwerk uit de collectie van Museum Arnhem. Vandaag lees je een interview met de activistische kunstenaar Gluklya Pershina  (Geïnterviewd door Ellis Kat).

‘Ik maak tekeningen vanuit een soort frustratie. Althans, misschien is het juist om me tegen de frustratie te beschermen. Tekenen en schilderen is voor mij als een soort meditatie: om mijn hoofd leeg te maken en mijn gedachten te ordenen, pak ik een kwast, pen en papier. Vaak worden dit activistische onderwerpen, omdat dat is wat me bezighoudt. Activisme hoeft niet in één techniek te worden bedreven. De ene keer maak ik een installatie, de andere keer een kostuum of schilderij.’

Lees verder op mistermotley.nl.

Afbeelding: Gluklya (links op de foto) tijdens het protest ‘Carnaval of the Oppressed Feelings’ op de Dam in Amsterdam (2017). Samen met vluchtelingen die in de Bijlmerbajes verbleven, ging Gluklya de straat op om in zelfgemaakte kleding hun kwetsbaarheid en mens-zijn te tonen aan de wereld. Bij de Dam werd het ‘Manifesto of the Utopian Unemployment Union’ gepropageerd waarin het verbinden van kunstenaars en vluchtelingen werd aangemoedigd.