Publicatie en tentoonstelling Delfts aardewerk

Vanaf 13 februari 2016 presenteert Museum Arnhem met Adellijk Aardewerk één van de belangrijkste collecties Delfts aardewerk van Nederland. Namelijk een selectie uit de collectie Delfts aardewerk van de Arnhemse baron Willem Frederik Karel van Verschuer (1845-1922). Conservator oude kunstnijverheid Kristin Duysters heeft de collectie van Museum Arnhem onderzocht en beschreven in de publicatie Vormen in Vuur

De nieuwe editie van Vormen uit Vuur staat geheel in het teken van onze collectie Delfts aardewerk. Museum Arnhem beheert namens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een belangrijke collectie Delfts aardewerk die de Arnhemse baron Willem Frederik Karel van Verschuer (1845-1895) naliet aan de Nederlandse staat. Twee andere belangrijke verzamelaars John F. Loudon (1821-1895) en A.H.H. van der Burgh (1845-1904). Van Verschuer had met 800 stuks veruit de grootste collectie. Toch is de verzameling van Verschuer minder bekend. Om de collectie meer onder de aandacht te brengen en voor iedereen toegankelijk te maken is Museum Arnhem in 2013 met behulp van het Conservatoren Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Achterbergh-Domhof het project 'Digitalisering Delfts aardwerk Museum Arnhem' gestart. De collectie is volledig gefotografeerd, wetenschappelijk onderzocht en ontsloten via de websites www.delftsaardewerk.nl en www.collectiegelderland.nl. De publicatie door conservator oude kunstnijverheid Kristin Duysters in Vormen uit Vuur is samen met de tentoonstelling 'Delfts aardewerk uit de collectie van Museum Arnhem' het sluitstuk van dit project. De tentoonstelling is vanaf 13 februari 2016 te zien in Museum Arnhem en wordt vormgegeven door Lenneke Wispelwey. De publicatie is te koop in onze museumwinkel.