Nieuwe koers Museum Arnhem

Museum Arnhem ligt op een van de mooiste plekjes van Nederland. Het prachtige uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden in combinatie met de collectie en de tentoonstellingen maken dat mensen er graag komen. 

Toch is het museum de afgelopen periode enigszins naar binnen gekeerd geraakt. En het profiel is verwaterd. Maar Museum Arnhem vernieuwt. Het pakt zijn rol als museum voor de stad, naast zijn positie als landelijk kunstmuseum. Museum Arnhem profileert zich nadrukkelijk met het thema Kunst & Samenleving. Het museum gaat 'de geest van Pierre Janssen terugbrengen' in het museum door net als hij 'kunst naar de mensen te brengen'. 

Het vernieuwde Museum Arnhem is actief, open en zichtbaar en heeft betekenis voor de Arnhemmers en alle bezoekers. Een goede huisvesting is noodzakelijk voor het functioneren van een museum. Een uitbreiding zal zorgen dat een van de mooiste plekjes van Arnhem nog mooier, leuker en levendiger wordt en dat er altijd een reden is om er naartoe te gaan, ook buiten openingstijden.

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.