Museum Arnhem te gast in Arnhemse talkshow Herman Centraal

Vanwege de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem is het museum gesloten voor publiek. “Eeuwig zonde van die 25.000 kunstwerken,” vond Basti Baroncini van de Arnhemse Talkshow Herman Centraal

Vanwege de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem is het museum gesloten voor publiek. “Eeuwig zonde van die 25.000 kunstwerken,” vond Basti Baroncini van de Arnhemse Talkshow Herman Centraal. En zo ontstond het idee om directeur Saskia Bak uit te nodigen en haar aan de hand van kunst over een actueel Arnhems thema te laten vertellen. Deze maand bijt Saskia het spits af met het thema laaggeletterdheid. In Arnhem is zestien procent van de inwoners laaggeletterd, wat betekent dat ze óók moeite hebben met straatnaambordjes en stembiljetten. 

Saskia neemt het publiek in reuzensprongen mee door de kunstgeschiedenis. Een vakgebied waar beeld wordt gebruikt om een boodschap uit te dragen. En wat dacht je van vandaag de dag met de huidige beeldcultuur? Dagelijks krijgen we gigantisch veel beelden op ons afgevuurd. Geniet op 6 maart 2018 van de kunstwerken uit de collectie van Museum Arnhem die de revue passeren.

Afbeelding: Klaas Gubbels, De leesplank, olieverf op doek en jute, 1964. Collectie Museum Arnhem

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.