Museum Arnhem presenteert Woordenfeest op Ruimtekoers Festival

Museum Arnhem presenteert tijdens kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers Woordenfeest, een project van productontwerper Erik Stehmann en grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf. Dit wordt verwerkt in een levensgrote installatie die tijdens Ruimtekoers van 3 tot en met 7 juli te zien is op de middenberm van de Nijmeegseweg.

In het voorjaar trokken Erik en Dana Arnhem-Zuid in, op zoek naar woorden waarmee de bewoners zich verbonden voelen. Benieuwd naar het resultaat? Kom het zien tijdens het Ruimtekoers Festival!

Groeten uit Zuid
Tijdens hun zoektocht naar de woorden van Arnhem-Zuid, spraken Dana en Erik met inwoners uit verschillende wijken in dit gebied. Zij ontmoette vele wijkverbeteraars, die zich met hart en ziel inzetten om hun wijk mooier en beter te maken dan het al is. Van meelopen met de wijkpolitie, genieten van een gospel op woensdagavond tot aan een interview in het zonnetje op de kinderboerderij. Hun conclusie: Arnhem-Zuid is een bruisend gebied! Deze ontmoetingen en ervaringen hebben Dana en Erik geïnspireerd tot het maken van deze levensgrote installatie van woorden. Wil je meer weten over hun eerste ervaringen in de wijk, lees dan hier verder.

Ruimtekoers strijkt in juli weer neer in Arnhem. Op twee locaties in de wijk Malburgen kunnen bezoekers onder meer genieten van kunst, theater, muziek en lezingen. Erik: “Kunst verruimt je blik, wakkert je creativiteit aan en brengt gesprekken op gang. Met ons project gaan we de wijk in om mensen beter te leren kennen. Dana en ik zijn alle twee niet zo bekend in Arnhem-Zuid en kijken er enorm naar uit.”

Dana en Erik op bezoek bij Jan

Museum Arnhem te gast bij Ruimtekoers
Museum Arnhem is net als vorig jaar ook dit jaar weer te gast bij Ruimtekoers. Ruimtekoers heeft zich ontwikkeld tot een maatschappelijk geëngageerd festival dat nieuwe vergezichten schetst voor het samenleven in de stad. In deze vierde editie wordt de openbare ruimte tot speelveld getransformeerd om nieuwe dromen en ideeën te ontwikkelen voor de stad van morgen. Woordenfeest wordt mede mogelijk gemaakt door BPD Cultuurfonds.

Woordenfeest door Erik Stehmann en Dana Dijkgraaf

www.ruimtekoers.nl