Museum Arnhem presenteert tentoonstelling Stormy Weather in De Kerk

Museum Arnhem presenteert van 27 juli tot en met 13 oktober de nieuwe tentoonstelling Stormy Weather: klimaatverandering & sociale rechtvaardigheid’. Internationale kunstenaars zoomen in op de klimaatverandering in relatie tot machtsongelijkheid op de wereld. De tentoonstelling is samengesteld door curator actuele kunst Manon Braat, en te zien in de tijdelijke presentatieruimte ‘De Kerk’ aan Sint Walburgisplein 1 in Arnhem.

Stormy Weather kijkt naar de vervuiling en opwarming van de aarde met alle gevolgen voor land, water, lucht en organismen, als een politiek en ethisch vraagstuk. De kunstenaars laten zien dat bij het tegengaan van klimaatverandering allereerst een eerlijkere sociale en politieke organisatie van de samenleving nodig is.

De geïndustrialiseerde wereld heeft decennialang het grootste aandeel gehad in de uitstoot van broeikasgassen en daar alle voordelen van gehad. De meest kwetsbare bevolkingsgroepen, vaak in armere landen op het zuidelijk halfrond, zijn het minst verantwoordelijk voor de klimaatverandering. Maar zij worden er het hardst door getroffen en hebben weinig mogelijkheden om zich ertegen te beschermen.

Kunstenaars van Stormy Weather
Tijdens de tentoonstelling is werk te zien van: Brook AndrewUrsula BiemannSerge Attukwei ClotteyMaarten vanden EyndeGayle Chong KwanBritta Marakatt-LabbaFrauke Huber & Uwe MartinMary MattinglyMarianne NicolsonSteve RowellStéphanie RolandDenise Ferreira da Silva & Arjuna Neuman en Moffat Takadiwa.

Meer informatie over het werk van de kunstenaars is hier te vinden.