Museum Arnhem presenteert 'De toekomst onder water' op Innovate Festival 2019

Op zaterdag 5 oktober zijn wij te vinden op het Innovate Festival in de Melkfabriek in Arnhem. Kunstenares Stéphanie Roland laat met haar kunstproject ‘Science-fiction Postcards’ zien hoe nijpend de klimaatproblematiek is. 

De schijnbaar inktzwarte ansichtkaarten veranderen als ze bij het verwarmingsscherm worden gehouden. Er komen afbeeldingen van eilanden tevoorschijn die door de stijgende zeespiegel zijn verdwenen of nog gaan verdwijnen. Ontdek zelf hoe de toekomst eruit gaat zien. Ontmoet Stéphanie op Innovate Festival 2019 en stel haar al je vragen. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.innovatefestival.nl

Gratis inloop workshop
Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door de science-fiction postcards van de kunstenares? Maak dan je eigen science-fiction postcard en vertel hoe jij graag wilt dat de wereld er over 100 jaar uitziet. Deze workshop is geschikt voor kinderen. 

Tekst gaat verder onder het beeld. 

Innovate by Masha Bakker

Beeld: Masha Bakker

Kunstproject ook in De Kerk
Op dit moment is de tentoonstelling Stormy Weather te zien in De Kerk. De tentoonstelling gaat over klimaatproblematiek. Stéphanie exposeert ook in De Kerk met haar kunstproject. Tijdens het Innovate Festival laat ze een kleine versie van haar kunstproject zien. Zo is bijvoorbeeld te zien dat er tot de zestiende eeuw een eiland voor de kust van Nederland lag en dat Hart Island bij New York volgens de huidige berekeningen in de 26ste eeuw niet meer bestaat.

Tekst gaat verder onder het beeld. 

Stormy Weather Rachelle     Stormy Weather Rachelle

Het werk van Roland in de tentoonstelling Stormy Weather. Beeld: Rachelle Stoffels. 

Stéphanie Roland (1984, België) 
Stéphanie is geïnteresseerd in tal van wetenschappelijke disciplines zoals neurowetenschappen, psychoanalyse en astronomie. Ze werkt vaak samen met wetenschappers bij haar onderzoek naar manieren om kunst en wetenschap met elkaar te verbinden. Ze beschouwt haar studio als een laboratorium om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen. Een belangrijk interessegebied in haar praktijk is het overleven in een wereld die wordt getransformeerd door meteorologische veranderingen.

Bekijk hier meer informatie over de tentoonstelling Stormy Weather

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.