Museum Arnhem neemt afscheid van kinderdirecteur Liv van der Aar

Tijdens de Arnhemse Uitnacht op 25 januari nam Museum Arnhem afscheid van de 12-jarige kinderdirecteur Liv van der Aar. Zij was vanaf 1 januari 2017 werkzaam bij het museum. Het museum zal op korte termijn een vacature uitzetten voor een nieuwe kinderdirecteur.

Liv heeft met veel enthousiasme en betrokkenheid meegedacht over educatieve programma’s voor kinderen. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Ieder kind moet de kans krijgen om kennis te maken met kunst en cultuur. Om dat goed te kunnen doen betrekken wij kinderen bij het ontwikkelen van programma’s, omdat zij een geheel eigen kijk hebben op de beleving van kunst.” Liv heeft de afgelopen jaren uitstekend haar netwerk ingezet. Familie, vrienden en klasgenoten hebben haar geholpen bij het testen van nieuwe programma’s, en museumlessen. Ook was de kinderdirecteur regelmatig aanwezig bij openingen en evenementen. “We kijken terug op een hele leuke tijd met Liv. Inmiddels gaat Liv naar het voortgezet onderwijs, dus gaan wij binnen de Arnhemse basisscholen op zoek naar een nieuwe kinderdirecteur.”

Werving nieuwe kinderdirecteur
Museum Arnhem zal binnenkort een vacature uitzetten voor een nieuwe kinderdirecteur en gaat ook zelf actief werven binnen de basisscholen. Basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7 kunnen solliciteren. De kinderdirecteur wordt gevraagd om mee te denken overactiviteiten en nieuwe programmering tijdens de periode van verbouwing en vernieuwing. Daarnaast mag de kinderdirecteur samen met klasgenoten, vrienden en familie het programma-aanbod testen.

Foto: Eva Broekema

Museum Arnhem
Bezoekadres:
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl

Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022.

Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.