Museum Arnhem & LUX presenteren gratis programma op de Nijmeegse Kunstnacht 2019

Museum Arnhem en LUX presenteren een gezamenlijk programma tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op zaterdag 21 september. Het betreft de performance ‘see me notice you’ van danscollectief de Arnhemse Meisjes en de kunstfilm 'Night Soil - Nocturnal Gardening’ (2016) van Melanie Bonajo. De performance is om 22.00 en 23.00 uur te zien en de kunstfilm wordt de hele avond van 20.00 tot 01.00 uur vertoond op een openluchtscherm. De activiteiten van Museum Arnhem & LUX vinden plaats op het Mariënburgplein voor LUX en zijn gratis te bezoeken. 

Arnhemse Meisjes dansen‘see me notice you’ 
Arnhemse Meisjes is een Arnhems danscollectief dat bestaat uit 5 dansers die in Arnhem wonen en aan ArtEZ hebben gestudeerd. De dansvoorstelling van de Arnhemse Meisjes 'see me notice you' is geïnspireerd op de video Nocturnal Gardening (2016) van kunstenaar Bonajo. Het gaat over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Zij nemen het publiek mee op een reis vol humor, herkenning en speelsheid. Hoe en waarom zoeken mensen naar contact? Welke sociale rituelen ontstaan hierdoor? In een gedurfd en ongedwongen offline-contact zoeken ze de grenzen op met alle ongemakkelijkheden van dien. 

Tekst gaat verder onder het beeld. 

Arnhemse meisjes

Beeld: Arnhemse Meisjes 

Videowerk van Melanie Bonajo te zien
Op het openluchtscherm op het Mariënburgplein is gedurende de avond doorlopend het videowerk van de Nederlandse hedendaagse kunstenaar Melanie Bonajo te zien. Zij brengt met haar filmcamera onalledaagse situaties en leefgemeenschappen in beeld. In ‘Night Soil - Nocturnal Gardening’ (2016) zijn vier vrouwen te zien die dicht bij de natuur leven, ver weg van de consumptiemaatschappij. Zij leven in alternatieve woongemeenschappen, koesteren de aarde en verkennen ieder op hun eigen manier nieuwe vormen van samenzijn en productiemethoden voor voedsel. Alternatieve manieren van leven, die net of net niet binnen de grenzen vallen van wat wettelijk toelaatbaar is.

Credits werk: HD one-channel colour video with sound, 49:47 minutes, Courtesy the artist & AKINCI

Tekst gaat verder onder het beeld. 

Melanie Bonajo, Night Soil - Nocturnal Gardening, 2016, full HD single channel video film, 49 minutes, Courtesy the artist and AKINCI.png

Beeld: Still uit de video ‘Night Soil - Nocturnal Gardening’ (2016) van Melanie Bonajo.  

Nijmeegse Kunstnacht 2019 
Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft! Onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Stippel je eigen route uit langs ruim 20 culturele locaties verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. Vier de nacht!

Volledige programma:
19:30 tot 20:00 | Opening: Aafke Romeijn & Blauwe Uur in Doornroosje  
20:00 tot 01:00 | Doorlopend programma op 23 locaties
00:00 tot 04:00 | Nachtfeest in Brebl

De activiteiten van Museum Arnhem & LUX op het Mariënburgplein zijn gratis te bezoeken. Wil je het volledige programma en het nachtfeest in Brebl bezoeken? Koop je tickets via www.nijmeegsekunstnacht.nl. Hier vind je ook het volledige programma van de Nijmeegse Kunstnacht. 


www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.