Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Museum Arnhem biedt online quarantaine programmering

Museum Arnhem blijft ondanks de tijdelijke sluiting van expositieruimte De Kerk online zichtbaar. Met video’s, challenges, winacties en een educatieprogramma, zodat jong en oud zich niet hoeft te vervelen in quarantainetijd. Het online programma is te vinden via de Thuisprogramma pagina op de website en via social media op FacebookInstagramTwitter en LinkedIn. Directeur Saskia Bak: ‘Het museum gaat online onverminderd door, daar ben ik trots op.’

Let op: De Kerk van Museum Arnhem is t/m 2 juni gesloten vanwege het coronavirus. Vanaf 3 juni zijn wij weer geopend! 

Tentoonstelling City Life online 

De tentoonstelling ‘City Life’ over leven in de stad, die op het moment van het sluiten van de musea in De Kerk te zien was, is extra relevant geworden in deze tijd. De expositie wordt zoveel mogelijk online getoond. Zo is er een online rondleiding van Thuismuseum te zien op de website en via de Facebook-pagina van het museum. Ook zullen er de komende tijd korte video’s online komen waarin de kunstenaars uit ‘City Life’ een toelichting geven bij hun werk. Deze video’s worden ingeleid door curator Manon Braat. Beeldend kunstenaar Mirthe Dokter geeft op woensdag 8 april om 13.30 uur een gratis contactloze boetseersessie die live te zien is via Facebook. 

Daarnaast staat de winactie ‘Hoe is jouw City Life?’ online. Mensen kunnen met een creatieve uiting laten zien hoe hun ‘City Life’ er op dit moment uit ziet. De mooiste inzendingen krijgen een plek in de tentoonstelling zodra deze weer opengaat. Op de website staat meer informatie. De exposite zou t/m 17 mei te zien zijn in De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem. Nu de Sonsbeek tentoonstelling niet doorgaat wordt bekeken of ‘City Life’ langer door kan gaan.

Collectie in beeld

Online komt de collectie van Museum Arnhem tot leven. Het museum daagt publiek uit om kunstwerken uit de collectie thuis na te maken. Dit heet de Tussen Kunst en Quarantaine Challenge, die bedacht werd door de makers van de Instagrampagina @tussenkunstenquarantaine. Mensen kunnen een werk uitzoeken op de website van het museum en hun creatie toesturen per mail. Het museum deelt de inzendingen via Facebook en Instagram. 

De komende weken zullen er video’s verschijnen met korte mini-colleges van de conservatoren vanuit hun eigen vakgebied. Onder andere stadsconservator Selm Wenselaers en conservator sieraden Anne-Karlijn van Kesteren maken hun opwachting. Saskia Bak: ‘Een van onze kerntaken is het presenteren van onze collectie. Ik ben blij dat dit nu door kan gaan en dat we op deze manier interactie met ons publiek kunnen maken.’ 

Educatief programma

Nu alle scholen gesloten zijn is het extra belangrijk voor het museum om een educatieve bijdrage te blijven leveren. Kinderdirecteur Doutsen Wierda (10) gaat de collectie van Museum Arnhem koppelen aan doe-opdrachten die ze zelf bedenkt. In korte vlogs legt ze de opdrachten uit en vertelt ze hoe ze zelf deze bijzondere tijd beleeft. Deze video’s zullen vanaf medio april wekelijks online komen op de website en Facebook. 

Daarnaast wordt er een speciale les ontwikkeld voor het Voortgezet Onderwijs op basis van de tentoonstelling City Life. Leerlingen krijgen een online rondleiding van Thuismuseum, daarbij zijn opdrachten gemaakt die thuis uitgevoerd kunnen worden. De PDF met opdrachten komt volgende week online en kan gratis gebruikt worden. Resultaten kunnen ingezonden worden en maken kans opgenomen te worden in de tentoonstelling zodra het museum weer opengaat. 

Blijf op de hoogte van alle online programmering via de website deze pagina en de social kanalen van het museum. Mensen kunnen hun inzendingen voor Tussen Kunst en Quarantaine en de winactie ‘Hoe is jouw City Life?’ t/m 31 mei insturen via info@museumarnhem.nl

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.